“Jos minun pitäisi valita yksi teos mukaani autiolle saarelle, se olisi tämä” - Pori Sinfoniettan karkauspäivän kamarikonsertissa soi Brahmsin Klarinettikvintetto

Karkauspäivän konserttikokemuksen kruunaa hyvä ruoka. Pori Sinfoniettan kamarikonsertin yhteydessä on mahdollista nautiskella buffetruokailusta sekä kahvista ja kahviherkuista Ravintola Klubilla (Suomalainen Klubi - Svenska Klubben).

Pori Sinfoniettan kevään toisen kamarikonsertin ohjelmassa ovat Conradin Kreutzerin Klarinettikvartetto Es-duuri sekä Johannes Brahmsin Klarinettikvintetto h-molli op. 115. Benvenuto Paolo -konsertti alkaa Ravintola Klubilla (Suomalainen Klubi – Svenska Klubben) lauantaina 29.2. kello 15. 

Pori Sinfoniettan klarinetisti Paolo Poma tekee kamarikonserttidebyyttinsä Porissa. Jousissa soittavat viulisti Ion Buinovschi, viulisti Hokto Sorsa, alttoviulisti Yuki Kodama ja sellisti Saija Jakovaara-Mäkelä. 

Brahmsin (1833-1897) Klarinettikvintetto h-molli op. 115 (1891) on yksi Poman lempiteoksista – ellei jopa se ykkössuosikki. 

- Jos minun pitäisi valita yksi teos mukaani autiolle saarelle, se olisi tämä. Teos on yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista kamariteoksista, Poma hehkuttaa. 

Brahms oli jo eläköitynyt sävellystyöstä kuullessaan virtuoottisen klarinetistin Richard Mühlfeldin soittoa. Brahms ja Mühlfeld ystävystyivät ja Brahms inspiroitui säveltämään neljä teosta klarinetille. Mühlfeld soitti teoksen kantaesityksen Joachim-kvartetin kanssa. 

Kreutzerin (1780-1849) Klarinettikvintettoa Es-duuri Poma kuvailee varhaisromanttiseksi helmeksi. 

- Teos on selvästi saanut vaikutteita Weberiltä. Se jättää soittajalle tilaa ilmaisuun.

Ravintola Klubilla on tarjolla buffetruokailu konsertin jälkeen. Mahdollisuus myös à la carte -annoksiin sekä kahviin ja kahviherkkuihin ennen ja jälkeen konsertin.

 
Benvenuto Paolo - kamarimusiikkia karkauspäivään 
LA 29.2. klo 15 Ravintola Klubi 

Esiintymässä Pori Sinfoniettan kvintetti. Konsertin jälkeen tarjolla buffetruokailu. 
 
Ion Buinovschi, viulu 
Hokto Sorsa, viulu 
Yuki Kodama, alttoviulu 
Saija Jakovaara-Mäkelä, sello 
Paolo Poma, klarinetti 
 
Conradin Kreutzer: Klarinettikvartetto Es-duuri 
Johannes Brahms: Klarinettikvintetto h-molli op. 115 
 
Liput: Konsertti + buffetruokailu 
40 € / kausikortilla 37€ 
 
Konserttilippu (ilman tarjoilua) 
15 € / kausikortilla 12 € 
 
Porin kaupungin verkkokaupasta verkkokauppa.pori.fi tai käteisellä orkesterin toimistosta ja ovelta.

Pori Sinfoniettan kvintetti