Poris veti yli 500 kävijää kahdessa viikossa

Kaupungin osallistava pop-up-tila Poris houkutteli porilaisia jälleen liikkeelle. Kahden viikon aikana ohjelmaan osallistui 545 asukasta.

– Olemme todella tyytyväisiä porilaisten aktiivisuuteen. Poriksen tavoitteena on tuoda kaupunkia lähemmäs asukkaita ja tarjota uusia mahdollisuuksia osallistua kaupungin kehittämiseen. Siinä on onnistuttu, toteavat kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin ja osallisuusagentti Elli-Mari Sulonen.

Poris oli täynnä pop-up-ohjelmaa 10.–21. helmikuuta. Eniten asukkaita osallistui kouluruokamaistajaisiin, Palmgren-konservatorion bändi-iltaan ja ystävänpäivän tapahtumiin. Myös kirjaston uudet lukukoirat saivat paljon rapsutuksia.

Seuraavaksi kävelykadun Poriksessa järjestetään ohjelmaa maaliskuussa. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Kevään ja syksyn aikana Poris kiertää myös ympäri kaupunkia, kun kaikilla kahdeksalla palvelualueella järjestetään osallistavia asukasiltoja.

Poris on Porin kaupungin osallistava pop-up-tila tai -tapahtuma, joka voi ilmestyä minne päin tahansa Porissa ja siellä voidaan käsitellä erilaisia ajankohtaisia aiheita. Viime vuoden lopulla kävelykadun Poriksessa kehitettiin keskustaa. Lisäksi Poris oli Isomäessä ja Himmelissä.

 

Keskustan kehittämisen tutkimuskeskus Poris avajaispäivänä