Urheilutalon remontin suunnittelu on käynnistynyt

Porin urheilutalon peruskorjauksen suunnittelu on aloitettu ja parhaillaan on menossa hankesuunnitteluvaihe. Varsinaisen remontoinnin on määrä alkaa keväällä 2021.

Urheilutalon peruskorjauksen käynnistäminen on yksi vuoden 2020 merkittävimmistä liikuntainvestoinneista kaupungin talousarviossa.  

– Suunnitteleminen on aloitettu kilpailuttamalla hankesuunnitelman tekijä. Peruskorjaushankkeelle on nimetty projektiryhmä, jonka kanssa suunnitelmia tehdään tiiviissä yhteistyössä. Urheilutaloa käyttäville seuroille on pidetty yksi osallisuustilaisuus, jossa käytiin läpi heidän tarpeitaan. Toinen tilaisuus pidetään maaliskuussa, jolloin esittelemme hankesuunnitelman luonnosta sekä keskustelemme käyttäjien kanssa tulevista väistötarpeista, kuvailee rakennuttajainsinööri Mika Suojanen.

Urheilutalon peruskorjaus alkaa suunnitelmien mukaan huhti-toukokuussa 2021. Tarkoituksena on, että urheilutalo saadaan takaisin käyttöön syksyksi 2022.

– Vuonna 1982 valmistunut urheilutalo on palvellut nykymuodossaan lähes 40 vuotta. Tilat ja tekniikka on aika päivittää nykypäivän tasolle. Remontin avulla pystymme tehostamaan urheilutalon tilankäyttöä ja parannamme käytettävyyttä. Suunnittelussa huomioidaan laajasti koko alueen tulevia muutoksia, joten tulemme saamaan hienon liikuntakokonaisuuden keskustan alueelle, iloitsee liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Urheilutalosta on tarkoitus tehdä energiatehokas ja ekologisesti kestävä rakennus. Rakentamisessa huomioidaan myös esteettömyys. Lisätietoja Urheilutalon rakentamisesta löytyy Porin kaupungin verkkosivuilta.

 

Urheilutalo ulkoa