Vivaldin Neljä vuodenaikaa ja Beethovenin Pastoraalisinfonia torstaina Promenadisalissa

Pori Sinfoniettan Four Seasons -konsertti on mukana kansainvälisessä Beethoven Pastoral Projectissa.

Pori Sinfonietta soittaa viulisti ja kapellimestari Michael Maciaszczykin johdolla Vivaldin Neljä vuodenaikaa ja Beethovenin Pastoraalisinfonian Promenadisalissa torstaina 27.2. klo 19 alkaen. 

Wien on ollut puolalaissyntyisen Maciaszczykin musiikillinen koti ja työpaikka yli 20 vuotta. Maciaszczyk on tullut tunnetuksi inspiroivista tulkintatavoistaan ja poikkeuksellisesta herkkyydestä musiikin eri sointiväreille. 

Maciaszczyk on ollut Wienin kamariorkesterin konserttimestari ja työskennellyt Wienin valtionoopperassa, Wienin filharmonikoissa ja monissa muissa kokoonpanoissa. Maciaszczyk esiintyy ympäri maailmaa niin viulistina kuin kapellimestarina. Hän on konsertoinut  mm. Wienin Kultaisessa salissa, New Yorkin Carnegie Hallissa ja Milanon Teatro della Scalassa. Michael Maciaszczyk on Puolan Art Philharmonicin ja Festival dell’Arten taiteellinen johtaja. 

Konsertin ensimmäisellä puoliajalla kuullaan Vivaldin tunnetuin, soitetuin ja suosituin teos Neljä vuodenaikaa op. 8. Vivaldi julkaisi vuonna 1725 12 konserton sarjan viululle ja jousiorkesterille, joista neljä ensimmäistä kuvailevat vuoden kiertoa. Maciaszczyk soittaa teoksessa viulusolistina.

Väliajan jälkeen vuorossa on Beethovenin Sinfonia nro 6, lisänimeltään “Pastoraali”. 

Vuonna 2020 vietetään Beethovenin syntymän 250-vuotisjuhlavuotta. Yksi juhlavuoden hankkeista on kansainvälinen Beethoven Pastoral Project, jonka kautta tahdotaan tuoda esiin maailman ilmastohätätila klassisen musiikin voimalla. Pori Sinfonietta osallistuu Four Seasons -konserttiohjelmallaan tähän taide- ja ilmastoprojektiin. Pori Sinfoniettan kevään 2020 teemoina ovat ilmasto, luonto ja ympäristö. 

“Beethoven rakasti luontoa – ja niin rakastamme mekin”, kuuluvat projektiesittelyn avaussanat. Hankkeen keskiössä on Beethovenin Pastoraalisinfonia, joka kuvastaa ihmiskunnan ja luonnon harmonista yhtenäisyyttä. Beethovenille luonto oli paikka rentoutumiseen, yksinoloon ja inspiraatioon. 

Hanke on kutsunut taiteentekijät ympäri maailmaa ottamaan osaa esittämällä Beethovenin teoksen ja luomaan “oman pastoraalinsa”. Projektin huipentumat ovat maan päivä 22. huhtikuuta ja maailman ympäristöpäivä 5. kesäkuuta. 

Projekti käynnistettiin Beethovenin synnyinkaupungissa Bonnissa YK:n ilmastokokouksen yhteydessä marraskuussa 2017. Projektin tarkoituksena on lisätä niin ilmastotietoisuutta kuin parantaa ihmisen ja luonnon välistä yhteyttä. 

Lisää kansainvälisestä hankkeesta projektin nettisivuilta pastoralproject.org

 

Four Seasons 
TO 27.2. klo 19 Promenadisali 

Michael Maciaszczyk, viulu & joht. 
 
Antonio Vivaldi: Neljä vuodenaikaa 
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 6 ”Pastoraali” 
 
Liput 28 / 22 / 8 € Ticketmaster 
S-Etukortilla 2 € alennus peruslipun hinnasta. 
Kausikorttikonsertti. Kymppikortti voimassa. 
 
Palmgren Promenadissa -aulasoitto klo 18.30. 
Avoin kenraali torstaina klo 11. 

 

Michael Maciaszczyk