Uudenlainen asukasilta keräsi Ahlaisissa tuvan täyteen ja rutkasti kiitosta

Ahlaisissa järjestettiin torstai-iltana osallistava asukastilaisuus. Teemoina olivat tuleva monitoimitalo, kaupungin muiden tilojen ja liikuntapaikkojen hyödyntäminen sekä hyvinvointirahan ja muun yhteistyön mahdollisuudet. Samalla avattiin Ahlaisten ajankohtaisia asioita kokoava verkkosivu.

Ilta alkoi yhteisellä lyhyellä infolla, mutta pääosassa olivat ryhmäkeskustelut. Yli 80 osallistujaa jakautui kolmeen ryhmään, jossa ideoitiin ja keskusteltiin yllä mainituista teemoista. 20 minuutin keskusteluissa saatiin valtavan paljon hyviä ideoita paitsi olemassa olevan toiminnan kehittämiseen, myös muun muassa tulevan monitoimitalon suunnittelemiseen.

– Haluamme kiittää aktiivisia ahlaislaisia onnistuneesta illasta. Alueen yhteisöllisyys ja halu kehittää yhdessä näkyi läpi illan. Niin keskustelujen vetäjät kuin osallistujat poistuvat leveä hymy kasvoillaan, kuten minäkin, iloitsee osallisuusagentti Elli-Mari Sulonen.

Tilaisuudesta tähän asti saadut palautteet puhuvat samaa kieltä: lähes kaikki tähän mennessä vastanneet olivat tyytyväisiä tai huipputyytyväisiä tapahtumaan.

– Oli hienoa, kun iso joukko keskustelee ja heittää ideoita. Tuli paljon hyviä juttuja esiin, joita ei välttämättä itse ollut edes ajatellut, yksi osallistuja kirjoittaa palautteessaan.

Tilaisuudessa julkaistiin myös uusi verkkosivu, jonne on koottu tietoa Ahlaisista. Osoitteesta www.pori.fi/alueet/ahlainen löytyy ajankohtaisia uutisia ja interaktiivista, karttapohjaista tilastotietoa alueesta.

– Vastaavat sivut julkaistaan kaikista alueista viimeistään sitä mukaa, kun alueiden asukasillat järjestetään, kertoo Sulonen.

Päivitys 16.3.2020: Kevään aikana kaupungin osallistavan tapahtuman Poriksen oli tarkoitus jatkaa matkaansa Noormarkkuun, Laviaan ja Länsi-Poriin sekä syksyllä lopuille alueille eli Pohjois-Poriin, Itä-Poriin, Meri-Poriin ja keskustaan. Koronavirustilanteen takia kevään asukasillat joudutaan kuitenkin siirtämään uuteen ajankohtaan ja näin ollen aikatauluun tulee merkittäviä muutoksia. Uusista ajankohdista tiedotetaan myöhemmin.

Osallistujat ryhmäkeskusteluissa Ahlaisten asukastilaisuudessa