Porin Icehearts-toiminta laajentuu – toisen joukkueen kasvattajan rekrytointi käynnissä

Icehearts-toiminta tarjoaa pitkäkestoista tukea lapsille joukkueurheilun kautta. Porissa toiminta on alkanut vuosi sitten Länsi-Porin alueelta kasatulla ryhmällä ja nyt toinen joukkue kootaan Meri-Porin alueelta.

– Olemme käynnistäneet rekrytoinnin uuden innostuneen ja sitoutuneen kasvattajan löytämiseksi. Rekrytoinnissa painotetaan erityisen lapsilähtöistä ja itsenäistä työotetta, hyvää asennetta, tiimityötaitoja ja pitkäjänteisyyttä, toteaa tiimimentori Jani Söderling Suomen Iceheartsilta.  

Meri-Porin alueelta kasattavaa joukkuetta aletaan koota heti, kun ryhmään kahdentoista vuoden jaksoksi sitoutuva kasvattaja on löytynyt. Joukkueen runko kootaan kevään aikana esikouluikäisistä pojista, jotka aloittavat koulutien Icehearts-kasvattajan tukemana syksyllä 2020. Lisätietoja rekrytoinnista löytyy Iceheartsin verkkosivuilta.  

Icehearts on varhaisen tuen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Toiminnassa perustetaan Icehearts-joukkueita, jotka tukevat niihin valittujen lasten kasvamista esikoulusta täysi-ikäisyyteen saakka.  

Icehearts-toiminta tukee kunnan peruspalveluita. Toiminnalla ennaltaehkäistään syrjäytymistä, edistetään lasten sosiaalisia taitoja, tuodaan syrjäytymisvaarassa oleville lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo sekä edistetään joukkueen lasten kokonaisvaltaista hyvinvointia esimerkiksi joukkueurheilun avulla.  

– Toiminta Porissa on lähtenyt hienosti liikkeelle ja uuden ryhmän perustaminen on todella upea juttu. Ennaltaehkäisevälle toiminnalle on ensimmäisen vuoden perusteella selvästi tarvetta ja nyt Icehearts-konsepti saadaan tuotua Meri-Porin alueelle, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti Porin kaupungilta. 

Porin kaupunki on saanut Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen vuosi sitten ja Icehearts toiminta edistääkin tunnustukseen oikeuttavien tavoitteiden toteutumista.   

 

Lapset uimassa