Asukasillat siirretään syksylle

Keväälle suunnitellut asukasillat joudutaan siirtämään syksyyn koronavirustilanteen vuoksi.

Päivitys 16.3.2020: Kevään aikana kaupungin osallistavan tapahtuman Poriksen oli tarkoitus jatkaa matkaansa Noormarkkuun, Laviaan ja Länsi-Poriin sekä syksyllä lopuille alueille eli Pohjois-Poriin, Itä-Poriin, Meri-Poriin ja keskustaan. Koronavirustilanteen takia kevään asukasillat joudutaan kuitenkin siirtämään uuteen ajankohtaan ja näin ollen aikatauluun tulee merkittäviä muutoksia. Uusista ajankohdista tiedotetaan myöhemmin.

 

Alkuperäinen uutinen:

Osallistavat asukasillat jatkuvat – seuraavaksi kehitetään Noormarkkua /

Porin kaupunki kehittää alueellista osallisuutta järjestämällä asukkaille tapaamisia eri puolilla Poria.Seuraavaksi noormarkkulaisilla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa asuinalueen kehitykseen tulemalla mukaan kaikille avoimeen asukasiltaan.

Asukasilta järjestetään Noormarkun yhtenäiskoululla 19. maaliskuuta kello 18–20. Tilaisuudessa keskustellaan yhdessä kaupungin edustajien ja Noormarkun asukkaiden kesken alueen ajankohtaisista asioista. Asukasilta rakentuu yhteisestä aloituksesta, kolmesta ryhmäkeskustelusta ja yhteisestä lopetuksesta.

– Haluamme kuulla asukkaiden mielipiteitä esimerkiksi siitä, mitkä ovat heille tärkeitä Noormarkun vetovoimatekijöitä ja kuinka kaupungin tiloja voisi hyödyntää paremmin edistämään asukkaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä, kertoo kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Lisäksi asukasillan yhtenä teemana on lasten ja nuorten asioiden edistäminen.

– Lapset ja nuoret ovat myös tervetulleita asukasiltaan. Pienimmät voivat osallistua vanhempiensa kanssa keskustelemalla ja piirtämällä, kertoo viestintäsuunnittelija ja osallisuusagentti Elli-Mari Sulonen.

Noormarkkuun seuraavaksi suuntaava kaupungin osallistava tila- tai tapahtumakonsepti Poris kiertää kevään 2020 aikana neljällä palvelualueella: Ahlaisissa, Noormarkussa, Laviassa ja Länsi-Porissa. Osallistavat tapahtumat jatkuvat syksyllä lopuilla alueilla eli Pohjois-Porissa, Itä-Porissa, Meri-Porissa ja keskustassa. Ahlaisissa järjestetty osallistava asukasilta keräsi asukkailta rutkasti kiitosta.

Tilaisuudet toteuttavat samalla kaupungin palvelulupausta, jossa on luvattu luoda mahdollisuuksia kaupungin ja asukkaiden välisille kohtaamisille sekä aidolle vuorovaikutukselle kaikilla kahdeksalla palvelualueella. 

Osallistujat ryhmäkeskusteluissa Ahlaisten asukastilaisuudessa