Opiskelujen ohella huippu-urheilijaksi Porissa

Huippu-urheilijaksi kasvavien nuorten tueksi on kehitetty paljon mahdollisuuksia – sekä lukioiden urheilulinjojen että muiden tahojen toimesta. Näin on myös Porissa.

Etenkin toisen asteen opintoihin siirtyvien nuorten voi olla vaikea löytää aikaa ja energiaa sekä aktiiviselle treenaamiselle, että kouluun panostamiselle. Omatoimiset aamutreenit, pitkä koulupäivä ja vielä toiset treenit päivän päätteeksi voivat olla liian suuri taakka yksin kannettavaksi.

Porin suomalaisen yhteislyseon lukiossa (PSYL) urheilulinjan opiskelijat voivat yhdistää urheilun ja opiskelun sujuvasti, kun itse harjoittelu katsotaan osaksi opintoja. Jokainen urheilulinjan opiskelija osallistuu muiden opintojensa ohessa aamuvalmennukseen kolme kertaa viikossa. PSYL:n painopistelajeja ovat jalkapallo, jääkiekko, jääpallo, salibandy, tyttöjen pesäpallo, yksilölajit ja uinti.

Urheilulinjan lisäksi Porissa toimii SSA Satakunnan Urheiluakatemia, joka tukee opiskelevia nuoria urheilijoita opiskelun ja huippu-urheilun yhdistämisessä.

Urheiluakatemiaan voi hakea toisella asteella Porin lyseon lukiossa, Porin aikuislukiossa, Björneborgs Svenska Samskola:ssa, Ulvilan lukiossa, Kokemäen lukiossa, WinNovassa sekä Sataedussa opiskelevat nuoret.

Porin seudun koulujen ja SSA Satakunnan Urheiluakatemian tarjoaman tukiverkoston avulla urheilijanuorten ei tarvitse tehdä sitä valintaa, jatkavatko he lupaavaa urheilu-uraansa vai vievätkö opinnot paalupaikan. SSA Satakunnan Urheiluakatemian kautta varmistetaan se, että myös ammatillisen koulutuksen valinneilla nuorilla ja korkeakoulussa opiskelevilla on mahdollisuus jatkaa huippu-urheilua opintojensa ohella.

Muun muassa näiden mahdollisuuksien puolesta Pori on erittäin varteenotettava opiskelupaikkakunta urheilijoille. Lue lisää Porin suomalaisen yhteislyseon lukiosta täältä ja SSA Satakunnan Urheiluakatemiasta täältä.

Hakuaika ammatilliseen ja lukiokoulutukseen on 18. helmikuuta –10. maaliskuuta.

urheilulinjapsyl