PSYL mukana elektronisen urheilun liigassa

Porin suomalaisen yhteislyseon lukio (PSYL) on mukana Suomen ensimmäisessä lukioiden välisessä e-sport-liigassa. PSYL:n joukkue on voittanut kaikki alkukarsintapelinsä ja selvittänyt tiensä 16 parhaan joukkoon. Osallistuvia lukioita oli ennen alkukarsintoja 26 ja joukkueita 32.

Liigan lajina on tämän hetken suosituin e-urheilupeli Counter-Strike (CS). CS on joukkuepohjainen ensimmäisen persoonan taktinen ammuntapeli, jota pelataan tietokoneella.

PSYL:n CS-joukkue sai alkunsa, kun lukio sai kutsun kilpailuun ja rehtori Mari Aalto kysyi opiskelijoilta halukkuutta osallistua lukion joukkueeseen.

– Olemme aikaisemmin pelanneet CS:ää vapaa-ajalla ja päätimme katsoa, millaista olisi osallistua kilpailemiseen. Se on ollut hauskaa ja pelitkin ovat menneet hyvin, kertoo joukkue.

Joukkueen muodostavat lukion oppilaat Elmo Hopeakangas, Saku Lihavainen, Frans Honkasalo, Eetu Kuusisto ja Lauri Willman. Lisäksi joukkueella on varapelaajia.

Liiga etenee jatkossa siten, että puolet joukkueista putoavat pois aina siihen asti, kunnes päästään semifinaaliin ja finaaliin saakka. Joukkueen tavoitteet ovat korkealla ja tähtäimessä on finaalipaikka ja koko liigan voittaminen.

– Mielestämme tällaisen järjestäminen on hyväksi e-sportille, sillä moni pitää sitä yhä pienenä pelailuna, mutta kyllä se pitäisi ottaa harrastuksena siinä missä muutkin harrastukset, kertoo joukkue.  

Kuvassa vasemmalta oikealle joukkueen jäsenet:
Lauri Willman, Frans Honkasalo, Elmo Hopeakangas, Saku Lihavainen ja Eetu Kuusisto.

 

PSYLn CS-joukkue