Pori rajoittaa tilojensa käyttöä ja toivoo asukkailta yhteistyötä koronaviruksen leviämisen minimoimiseksi

Porin kaupunki sulkee muun muassa uimahallit, karhuhallin ja Promenadikeskuksessa sijaitsevan Promenadisalin 31. toukokuuta saakka. Kirjastot ja museot pidetään avoinna. Kouluja ja päiväkoteja ei ainakaan tässä vaiheessa suljeta.

– Koronavirusuhka ja sen mahdolliset seuraukset on otettava vakavasti. Porin kaupunki panostaa muun yhteiskunnan kanssa viruksen leviämisen minimoimiseen. Aihetta paniikkiin ei ole, mutta jokaisen tulee osallistua ennaltaehkäisemiseen muuttamalla toimintatapojaan, huolehtimalla hyvästä hygieniasta ja välttämällä lähikontakteja. Koronaviruksen leviämisen minimointi tehdään yhdessä, sanoo kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Rajoituksia tiloihin ja tapahtumiin Porissa

Porin kaupunki noudattaa valtioneuvoston ohjetta ja peruu yli 500 hengen tapahtumat toukokuun loppuun asti. Lisäksi kaupunki rajoittaa tilojensa käyttöä.

Seuraavat kaupungin omistamat tilat suljetaan yleisökäytöltä 14.3.–31.5.2020: Isomäki Areena, Promenadikeskuksessa sijaitseva Promenadisali, Karhuhalli, keskustan ja Noormarkun urheilutalot, nuorisotalo, keskustan uimahalli, Meri-Porin uimahalli, maauimala, harjoitusjäähalli ja skeittihalli.

Lisäksi Porin kaupungin omistamissa tiloissa ei järjestetä yleisötilaisuuksia, eikä niitä saa käyttää majoitustiloina. Kaikki sovitut yleisötilaisuudet perutaan henkilömäärästä riippumatta. Kaupungin tytäryhtiöitä kehotetaan noudattamaan samoja linjauksia.

Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa huomisen Maksa mitä haluat -päivän ja Lavian kuljetusten, Robotexin sekä tulevien asukasiltojen siirtämistä myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Myös tänään järjestettäväksi suunniteltu nuorisotalon OMG-bileet siirretään.

Museot ja kirjastot ovat avoinna, mutta niissä ei järjestetä yleisötilaisuuksia. Porinaan ja muihin avoinna oleviin asiakaspalvelupisteisiin kehotetaan ottamaan ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse (Porina: 02 623 4100) ja tulemaan paikan päälle vain välttämättömissä tilanteissa.

Koulujen liikuntasalien käyttö ilta-aikana kielletään. Lakkiaistilaisuuksien ja koulujen kevätjuhlien järjestämisestä päätetään lähempänä ajankohtaa. Koulujen ja päiväkotien matkat, leirikoulut ja kevätretket kotimaahan ja ulkomaille perutaan toukokuun loppuun saakka. Myös Poriin suuntautuvat vastaavat vierailut perutaan. Ulkomaanmatkoilta palaavat oppilaat ja henkilökunnan jäsenet ovat kaksi viikkoa kotiopetuksessa ja etätöissä. TET-jaksot sosiaali- ja terveyspalveluiden yksiköihin perutaan.

Koulukirjat ja tietokoneet otetaan koteihin mukaan, jotta kotiopiskelu voidaan toteuttaa mahdollisen koulun sulkemisen aikana.

Palvelunumero ja pori.fi/korona palvelee asukkaita

Porin kaupungin verkkosivuille on avattu oma sivusto koronavirusuhan aikaista viestintää varten. Sivusto tarjoaa asukkaille ajantasaista tietoa koronaviruksesta ja vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin.

– Pyydämme asukkaita perehtymään sivuston sisältöön ennen yhteydenottoa terveysasemalle, jotta puhelimiin ei synny ruuhkaa, vetoaa Luukkonen.

Kaikkia oppilaiden ja päiväkotilasten vanhempia muistutetaan lataamaan puhelimiinsa Wilma- tai Tietoedu-sovellukset, jotta vanhemmat saavat tiedotteet kouluista ja päiväkodeista.

Toistaiseksi koronavirukseen liittyvää neuvontaa saa Porin kaupungilta perusturvan keskitetyn ajanvarauksen numerosta 02 621 5000 (arkisin klo 8–16) ja muuna aikana Satasairaalan päivystysnumerosta 02 627 6868. Porin perusturva avaa mahdollisimman pian oman numeron koronavirukseen liittyviä puheluita varten.

Henkilöstön vierailuja ja kokouksia perutaan, etätyötä suositaan

Etätyötä suositellaan kaikille, joiden työn luonne sen mahdollistaa. Etätyöhön vaaditaan esimiehen lupa.

Yli 10 hengen kokouksia ei pidetä kuin välttämättömissä tapauksissa, joihin kuuluvat muun muassa luottamushenkilötoimielimet, johtoryhmät ja yhteistyötoimikunnat. Kaupungin vastaanottoja ja muita edustustilaisuuksia ei järjestetä toukokuun loppuun asti.

Virka- ja työmatkat perutaan. Porin kaupunki ei vastaanota vierailijaryhmiä.

Henkilöstöä on ohjeistettu koronavirusuhan aikaisista käytännöistä.

Keskustan uimahalli ulkoapäin

Lisätietoja: