Noormarkkuun tulossa kuntoportaat ja kuntolaitteita

Noormarkun Kirkkokalliolle stadionin viereen rakennetaan kuntoportaita. Portaat valmistuvat viimeistään maanantaina.

– Rakennamme Kirkkokalliolle 25 metrin pituisia kuntoportaita. Askelmia tulee reilut 60, joten lenkin lomassa saa ihan hyvän porrastreeninkin tehtyä ja toistolla saa pituutta lisää, toteaa työnjohtaja Seppo Myllykoski.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi portaiden tekemiseen on pystytty siirtämään miehitystä muualta ja portaat saadaan valmiiksi nopealla aikataululla. Kuntoportaat ovat 1,5 metriä leveät, niihin ei tule kaidetta ja esimerkiksi sorapintainen väylä portaille tehdään kuntoon myöhemmin.

– Ulkona voi ja kannattaakin liikkua, kunhan noudattaa yleisiä ohjeistuksia. Tästä syystä portaat halutaan saada mahdollisimman nopeasti valmiiksi ja tarjota näin uusi vaihtoehto asukkaiden liikkumiseen tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Noormarkusta löytyy tilaa ulkoiluun ja uudet portaat tuovat hienon lisän alueelle, kannustaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Noormarkkuun on tulossa myös ulkokuntolaitteita urheilukentän ja uimarannan läheisyyteen.

– Kuntolaitteet tulevat noormarkkulaisille luontaisen kävelyreitin läheisyyteen niin, että siihen on helppo pysähtyä kuntoilemaan. Kuntolaitteet halutaan laittaa sinne, missä asukkaat muutenkin liikkuvat ja näkevät ne helposti, sanoo Myllykoski.

Kuntolaitteet laitetaan paikalleen kevään aikana, kunhan säät pysyvät suotuisina.

Noormarkun kuntoportaat rakennusvaiheessa