Näyttelyavajaiset netissä - kurkista taidemuseon uusiin näyttelyihin 

Porin taidemuseon näyttelyavajaiset jouduttiin taannoin perumaan koronaviruksen takia. Nyt avajaiset pidetään sen sijaan digitaalisesti ja uusiin näyttelyihin pääsee kurkistamaan nettilähetyksen välityksellä perjantaina 20. maaliskuuta kello 18.

Nettilähetystä voi katsoa tästä linkistä. Lähetyksen voi myös katsoa avajaisten jälkeen samasta linkistä. 

Porin taidemuseon kevät-kesäkaudella nähdään kolmen taiteilijan soolonäyttelyt. 

Ola Vasiljeva (s. 1981 Latvia) lainaa hetkiä historiasta, kirjallisuudesta ja vastakulttuuriliikkeistä. Teokset ovat kuin lavasteita näytöksen väliajalla - tiloja joihin on ripoteltu vihjeitä näkymättömistä esityksistä ja hämärästä ja usein absurdista toiminnasta. 

Adrian Melisin (s. 1985) ja monien muiden elämää 1990-luvun alun Kuubassa leimasi yhtäältä Fidel Castron loistavan vallankumouksen pitkä varjo ja toisaalta Neuvostoliiton hajoaminen. Melisin teokset ovat hienovaraisia, usein runollisia ja surrealistisia interventioita, joissa hän tarkastelee poliittisen järjestelmän ja liikemaailman korruptoineisuutta, poliittista apatiaa, työmarkkinoita, byrokratian tehottomuutta ja näiden tekijöiden vaikutusta yhteiskuntaan ja sen rakenteisiin. 

Jenni Yppärilä (s. 1980) yhdistää teoksissaan maalausta ja kuvanveistoa. Hän on vuodesta 2012 lähtien dokumentoinut Suomessa ja eri maissa havainnoimaansa rakennettua ympäristöä kolmiulotteisen maalauksen muodossa. Nyt nähtävässä teoksessa Build-Up, Yppärilä ottaa uudenlaisen, aikaisempaa monumentaalisemman ja tilallisemman askeleen tuotannossaan. Teoksessa nähdään useita porilaisessa kaupunkikuvassa tuttuja rakennuksia.

Näiden lisäksi esillä on näyttely Maire Gullichsen, Alvar Aalto ja Galerie Artek – Abstraktion varhaiset muodot Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmassa.​

Tutkimuksellinen näyttely tarkastelee Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmaa Galerie Artekin 1950-luvun näyttelytoiminnan ja sieltä tehtyjen taidehankintojen kautta. Toisena teemana on Alvar Aallon kuvataiteen teosten ja arkkitehtonisten suunnitelmien välinen suhde. Näyttely avaa näkökulmia 1930–50-lukujen Suomeen, jossa ei-esittävä taide mursi vakiintuneita taideihanteita.

Porin taidemuseon uusien näyttelyiden tiedot löytyvät tästä linkistä.
 

Porin taidemuseo