Koronaterveysasema aloitti toimintansa – Pori joustaa avustusten hakuprosesseissa

Koronaterveysaseman toiminta aloitettiin maanantaina 23.3. Itä-Porin terveysasemalla osoitteessa Herralahdenraitti 2. Koronaterveysasema keskittyy hoitamaan potilaita, joiden epäillään sairastavan vakavaa koronainfektiota, mutta jotka eivät kuitenkaan vaadi sairaalahoitoa. Terveysasema toimii ainoastaan ajanvarauksella.

Valtaosa hengitystieinfektioista hoituu edelleen kotona ja niiden hoidoksi riittää normaali flunssan itsehoito. Jos kotihoito-ohjeet eivät riitä tai potilaalla on vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleisvoinnin huonontumista, voi hän ottaa yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen (puh. 02 623 4333, ma-su 8-16). Puhelinpalvelusta potilas ohjataan tarvittaessa koronaterveysaseman vastaanotolle puhelimessa tapahtuvan hoidon tarpeen arvioinnin kautta.

Jos henkilö epäilee itsellään koronatartuntaa, hän voi tehdä sähköisen oirearvion Omaolo-palvelussa

Koronavirusuhan aikana Porissa palvelevat seuraavat eri kohderyhmille kohdennetut palvelunumerot:

• Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontanumero: 02 623 4333 (ma-su klo 8-16).
• Satasairaalan päivystysnumero: 02 627 6868 (ma-su klo 16 jälkeen).
• Ikäihmisten palveluneuvontanumero: 02 623 4466 (ma-su klo 8-18).
• Lapsiperheiden palveluneuvontanumero: 02 623 4360 (arkisin klo 8-16).
• Prizztech Oy:n neuvontanumero yrityksille: 02 620 5300 (arkisin klo 8-16).
• Valtakunnallinen palvelunumero: 0295 535 535 (arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15).  

Pori joustaa avustushakemusten liitteiden toimittamisessa 

Liikunnan, nuorisotyön ja kulttuurin avustusten sekä yksityistieavustusten haku on parhaillaan auki Porissa. Koronatilanne ei muuta hakujen aikataulua, vaan avustushakemusten tulee olla perillä viimeistään tiistaina 31.3.

Hakemusten liiteasiakirjat voidaan kuitenkin tarvittaessa toimittaa jälkikäteen ja esimerkiksi yhtä allekirjoitusta vailla oleva aineisto voidaan toimittaa käsiteltäväksi. Mikäli yhdistykset ovat joutuneet perumaan vuosi- tai kevätkokouksiaan, pystytään avustuspäätös tekemään allekirjoittamattoman tilinpäätöksen pohjalta. Tilinpäätös tulee toimittaa 15.4. mennessä. Sähköinen hakemusjärjestelmä sulkeutuu hakuajan päätyttyä, mutta liitteet voi lähettää kaupungin kirjaamoon sähköpostitse kirjaamo@pori.fi. Vahvistettu tilinpäätös ja toimintakertomus toimitetaan kaupungin kirjaamoon sitten, kun ne on saatu asianmukaisesti hyväksyttyä yhdistyksessä.

Tekninen lautakunta päättää yksityistieavustusten myöntämisestä ja sivistyslautakunta käsittelee muut haussa olevat avustukset kevään aikana. Avustukset saadaan maksuun kesään mennessä.
 

Itä-Porin terveysasema ulkoa