Muista siirtää tai perua vastaanottoaikasi, mikäli et pääse vastaanotolle

Jos et pääse vastaanotolle sinulle varattuna aikana, muistathan siirtää tai perua aikasi hyvissä ajoin. Jos sairastut, pyydämme perumaan tai siirtämään kiireettömän vastaanottoaikasi, mikä ei liity kyseisen sairauden hoitoon. Näin pystymme suojaamaan sekä muita asiakkaita että henkilökuntaamme koronavirustartunnalta. Ethän asioi muissakaan kaupungin asiakaspalvelupisteissä sairaana.

Lääkärien, sairaanhoitajien ja neuvoloiden varatun ajan voi peruuttaa soittamalla palveluneuvontaan puh. 02 623 4300. Neuvolan ajan voit peruuttaa myös soittamalla suoraan omalle terveydenhoitajallesi. 

Mikäli olet varannut ajan sähköisen ajanvarauksen kautta, voit perua ajan sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä. Siirry sähköisiin palveluihin täältä.

Perumatta jättäneistä ajoista peruutusmaksu

Ellei varattua aikaa peruuteta eikä peruuttamatta jättämiselle ole hyväksyttävää ja perusteltua syytä, laskutetaan 15 vuotta täyttäneiltä asiakkailta asetuksen mukainen peruutusmaksu 50,80 euroa (ei koske lasten- ja aikuisneuvolaa). 

Riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden toivotaan peruuttavan suun terveydenhuollon kiireetön aikansa

Mikäli sinulla on ylähengitystieinfektion oireita tai sairautesi puolesta kuulut riskiryhmään, peruthan vastaanottoaikasi hammashoitoon. Jos sinulla on ylähengitystieinfektion oireita, kuulut testeillä todetun koronatartunnan saaneen henkilön lähipiiriin tai olet saapunut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä, annetaan suun terveydenhuollossa vain välttämätön kiireellinen ensiapu. Ajan saa soittamalla suun terveydenhuollon ajanvarausnumeroon 02 621 3625. Vastaanotto sijaitsee Keskushammashoitolassa Porin Puuvillassa.

Testeillä todetun koronavirustartunnan saaneen henkilön välttämätön kiireellinen ensiapu annetaan Satasairaalassa, soittoaika arkisin kello 8-12 numeroon 044 707 7892. Varsinainen vastaanotto on kello 14-16.

Suun terveydenhuollossa ei tällä hetkellä anneta myöskään aikoja uusille kiireettömän hoidon tarpeessa oleville asiakkaille. Jo hoidossa olevien asiakkaiden hoito jatkuu rajoitetusti. Vesisumua ja aerosolia aiheuttavien laitteiden käyttö on kielletty, koska ne nostavat riskiä levittää koronavirusta oireettomilta kantajilta. Tästä syystä hammaskiven poisto tehdään koronavirusepidemian aikana käsin karkeana poistona. Koska paikkauksessa vältetään tällä hetkellä poraamista, hammaslääkäri arvioi siirretäänkö paikkausta myöhempään ajankohtaan ja tarvitseeko hammas väliaikaisen paikan.

Alle 18-vuotiaiden, terveiden lasten ja nuorten hoito sekä oikomishoito, pyritään toteuttamaan. Kiireettömiä hoitoja jatketaan muilta osin aikaisintaan syksyllä. Soitamme tai lähetämme ajan myöhemmin kaikille alle 18-vuotiaille ja yli 70-vuotiaille, joiden aika on peruttu.

Hammaslääkärin, suuhygienistin tai hammashoitajan varatun ajan voi peruuttaa soittamalla puh. 02 621 3625.

Lääkäri