Herättävätkö poikkeusolot huolta? Chat palvelut auttavat nuoria ja perheitä matalalla kynnyksellä

Nuorten vastaanoton chat-palvelu sekä Vanhemman Jelppi –chat auttavat myös koronaepidemian aiheuttamissa arjen huolissa matalalla kynnyksellä. Nuorten vastaanoton chat-palvelun aukioloajat laajenevat poikkeustilanteen ajaksi ja ammattilaisiin saa chatin kautta yhteyden joka arkipäivä kello 8.30-15 välisenä aikana. Perheneuvolan Vanhemman Jelppi –chat on avoinna maanantaista torstaihin kello 12-13.

Nykyiset koronavirusepidemian aiheuttamat poikkeusolot voivat herättää perheissä ja nuorissa huolta. Nuorten arki on muuttunut paljon opetuksen siirryttyä kotiin ja nuorisotilojen sulkeuduttua. Poikkeustilanne voi tuoda mukanaan myös haasteita vanhemmuuteen. Chat-palvelun kautta pyritään vastaamaan myös näihin huoliin ja jaksamiseen liittyviin kysymyksiin.

Chatissa voi keskustella ammattilaisen kanssa anonyymisti tai tarpeen tullen tunnistautua vahvan tunnistautumisen avulla.

Chat-palveluun voi osallistua linkin kautta:

Chat-viesteihin vastataan mahdollisimman nopeasti, mutta viivettä voi syntyä kysynnästä riippuen.

Perheneuvola auttaa myös ajanvarauksella ja puhelinneuvonnan välityksellä soittamalla numeroon 02 621 6160 arkisin kello 8-10.30. Perheneuvolassa on mahdollisuus keskustella psykologin tai perheneuvojan kanssa myös koronaepidemian aiheuttamista huolista perheessä, parisuhteessa tai vanhemmuudessa. Yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä, jos haluaa pohtia tilannetta ammattilaisen kanssa

Koronavirusepäilyissä otetaan yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen. Palvelunumerot löydät osoitteesta www.pori.fi/korona/palvelunumerot

Nuorten vastaanoton chat