Porin kaupunki osallistuu jälleen Earth Hour -tempaukseen

Earth Houria vietetään jälleen 28. maaliskuuta. Porin kaupunki osallistuu tempaukseen myös tänä vuonna ja jokainen porilainen voi kantaa oman kortensa kekoon osallistumalla mukaan tapahtumaan.

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, joka on kaikille ilmainen ja avoin. Earth Hourin tehtävänä on puolustaa luontoa ja hillitä ilmastonmuutosta. Tapahtuman ajaksi sammutetaan turhat valot symbolisesti ilmaston ja luonnon puolesta. Earth Hour järjestetään lauantaina 28.3.2020 kello 20.30-21.30.

Tänäkin vuonna Porissa valot sammuvat tai vähentyvät Earth Hourin merkeissä ainakin kaupungintalolla, raatihuoneella, Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalvelujen kiinteistössä (vanha Suomen Pankin rakennus) sekä taidemuseolla lauantaina 28.3.2020 kello 20.30-21.30. Valojen sammuttaminen on ele ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden puolesta.

Perinteisen valojen sammuttamisen lisäksi niissä päiväkodeissa ja kouluissa, joissa on paikalla lapsia, syödään ilmastoystävällisenä lounaana perjantaina 27.3. pinaattiohukkaita, perunasosetta, puolukkahilloa ja porkkanaraastetta.

Koronaviruksen leviäminen on peruuttanut Earth Hourin viettoon suunnitellut yleisötapahtumat lauantaina 28.3. Earth Hourin järjestäjä, WWF eli Maailman luonnonsäätiö, korostaa, että ihmisten terveys ja hyvinvointi ovat etusijalla myös Earth Hourin vietossa.

WWF kertoo tiedotteessaan, että hyvinvoiva luonto on meidän kaikkien paras turva nyt ja tulevaisuudessa. Luonto tarjoaa meille kaiken mitä tarvitsemme: ruokaa, vettä, raaka-aineita ja happea. Ympäristön tilalla on merkitystä ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Earth Hourissa ei ole kyse vain valojen sammuttamisesta. Siinä on kyse globaalista kansanliikkeestä ja yhteishengestä ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemiseksi, mistä lopulta meidän kaikkien hyvinvointi ja tulevaisuus riippuu.

– Porilaiset voivat osallistua Eart Houriin käytännössä esimerkiksi ulkoilemalla lihasvoimin ja tekemällä ateriaksi kasvisruokaa. Vinkkejä kasvisherkkuihin löytyy täältä, ehdottaa ympäristö- ja lupapalvelujen toimialan suunnittelu- ja kehittämisyksikön päällikkö Seppo Salonen.

WWF on koonnut niin yrityksille kuin yksityishenkilöille sopivia vinkkejä turvallisen Earth Hourin viettoon verkossa https://wwf.fi/earthhour/ideat/vinkit-osallistumiseen-online/.

Earth Hourin voi ottaa teemaksi myös päiväkotien ja koulujen etä- ja lähiopetukseen. Lue tästä lisää vinkkejä miten!

Earth Hour