Oppilaiden huoltajille on koottu tietopaketti etäopetuksesta

Suurin osa porilaisista oppilaista on opiskellut 18.3. alkaen etäopetuksessa koronavirusepidemian vuoksi. Etäopetus on lähtenyt hienosti käyntiin, ja koulut ja opettajat ovat ohjeistaneet oppilaita ja huoltajia toimimaan poikkeustilanteessa.

Porin kaupungin peda.net-sivustolle on pyritty kokoamaan keskeisimmät asiat, joita oppilaiden huoltajien on hyvä tietää etäopetuksesta. Jos etäopetuksesta tulee kysyttävää, huoltajien kannattaa olla yhteydessä omaan opettajaan tai oman koulun rehtoriin. 

Etäopetuksen järjestämiseen vaikuttavat muun muassa käytössä olevat laitteet, työtavat ja digitaaliset palvelut. Vuosiluokilla 4-9 kaikissa kouluissa on käytössä henkilökohtaiset Chromebook-tietokoneet, mikä mahdollistaa näille luokille osin yhteiset tavat toimia. Vuosiluokilla 1-3 tilanne vaihtelee kouluittain laitteiden ja siten enemmän myös opetuksen järjestämisen osalta.

Wilma on käytössä kaikilla luokka-asteilla. Lisäksi voidaan käyttää vapaavalintaisia sovelluksia, kuten WhatsAppia.

- Samoin kuin tavallisestikin, opettaja valitsee etäopetuksen työtavat. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen opettaja järjestää myös etäopetuksen omalla tavallaan eikä etäopetuksen järjestämiseen ole olemassa yhtä oikeaa tapaa. Etäopetuksen toimintatapoja kehitetään koko ajan, toteaa opetusyksikön päällikkö Taneli Tiirikainen.

Opettaja tekee etäopetusta luokassa