SuomiAreenaa ei järjestetä koronavirusepidemian takia

MTV ja Porin kaupunki peruuttavat ensi kesän SuomiAreena-tapahtuman koronavirusepidemian takia. Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena olisi järjestetty Porissa 13.–17.7.2020.

Asiantuntija-arvioiden mukaan koronavirusepidemia voi kestää Suomessa pitkälle kesään asti, jolloin päällimmäiseksi kysymykseksi on noussut se, voidaanko keskustelutapahtumaa järjestää turvallisesti. SuomiAreena on seurannut tiiviisti koronavirustilanteen kehittymistä sekä globaalisti että kotimaassa.

Tapahtuman järjestävät MTV ja Porin kaupunki reagoivat vaikeassa tilanteessa.

– Meillä on vastuu meidän järjestäjille, kumppaneille ja yleisölle. Lopputulos on erittäin ikävä kaikkien kannalta, mutta ymmärrettävä kokonaistilanne huomioiden, sanoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Johanna Tuuri.  

– Tässä äärettömän haastavassa tilanteessa meidän on kannettava vastuumme ja siihen olemme valmiit. Tämäkin päätös tehdään raskain mielin, mutta ihmisten terveys menee nyt kaiken muun edelle. Keskustelulle ja vuorovaikutukselle tulee varmasti aikansa myös jatkossa, toteaa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

SuomiAreenan ydintä ovat yleisölle järjestettävät laadukkaat keskustelutilaisuudet ja mahdollisuus aitoihin kohtaamisiin Porin kesässä.

SuomiAreenan peruuntuminen koskee yli 300 keskustelutilaisuuden ja kansalaistoripaikan varannutta järjestäjää, eri organisaatioita, joista monet ovat jo edenneet suunnittelutyössään pitkälle. Välivuosi on isku myös Porin alueen elinkeinoelämälle.

– Nyt ykkösprioriteetti on, että viruksen leviäminen saadaan pysäytettyä. Mutta tulee aika, kun SuomiAreenasta voidaan taas nauttia täysillä, Tuuri sanoo.

Tuurin mukaan tarve yhteiskunnalliselle keskustelulle heinäkuussa on yhä olemassa, vaikka SuomiAreenaa ei järjestetä kesällä fyysisessä muodossa. Monenlaiset ratkaisut tulevalle kesälle ovat jo mietinnässä. Ensi vuoden valmistelutyö on jo käynnistynyt, ja haku vuoden 2021 SuomiAreenaan alkaa toukokuussa.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka on järjestetty Porissa heinäkuisin vuodesta 2006. SuomiAreenan arvot ovat avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous.

SuomiAreenan Purje-lava