Koronaterveysasemalle on avattu drive-in näytteenottopiste – tutustu ajo-ohjeisiin

Porin koronaterveysaseman drive-in-näytteenottopiste otettiin käyttöön 30.3.2020. Asiakkaat tulevat näytteenottoon koronaneuvontapuhelimessa tehdyn riskiarvion perusteella, ennalta sovittuna aikana.

Käynti drive-in-näytteenottopisteeseen tapahtuu Koivulantieltä (ks. kartta). Asiakkaan tulee kääntyä Koivulantieltä kohti Itä-Porin lähipalvelukeskusta ”Näytteenotto” –tienviitan osoittamaan suuntaan.

Asiakas pysäköi autonsa terveyskeskuksen seinässä olevan näytteenotto –kyltin kohdalle. Drive-in-näyte voidaan ottaa ilman, että asiakkaan tarvitsee nousta auton kyydistä. Näytteenottaja ottaa näytteen, jonka jälkeen asiakas poistuu alueelta ajamalla piha-alueelta takaisin Koivulantielle.

Perusturvan sairaalaosastoilla ja Akuutti kotikeskuksessa ammattilaiset ottavat näytteitä tarpeen mukaan.

Koronaterveysasemalle ohjaudutaan Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla ainoastaan soittamalla koronaneuvontapuhelimeen. Terveydenhuollon henkilökunta haastattelee ja arvioi tilanteen puhelimitse ja antaa sen jälkeen soittajalle toimintaohjeet. Koronaneuvontapuhelimen numero on 02 623 4333 ja se on auki arkisin kello 8-16 (20.7. päivitetty tieto). Ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat voi tarkistaa Porin korona-sivulta.
 

Kartta ja ajo-ohje koronaviruksen drive-in näyttöönottopisteelle