Myös eläinlääkintäpalveluissa terveys on etusijalla – kiireetön pieneläinhoito siirtyy myöhemmälle

Koronavirusepidemia on vaikuttanut Porin kaupungin eläinlääkintäpalveluihin siten, että pieneläinten kiireetöntä hoitoa ei tällä hetkellä toteuteta. Turhien kontaktien välttämiseksi toivotaan, että kiireellisen hoidon yhteydessä eläinlääkärin vastaanotolle tulisi lemmikin kanssa vain yksi ihminen.

Lisäksi eläinlääkärissä asioivien tulee pestä ja desinfioida kädet aina vastaanotolle tullessaan ja sieltä poistuessaan. Mahdollisuuksien mukaan avustaja tai eläintenhoitaja noutaa lemmikin tutkimushuoneeseen, jolloin omistaja voi jäädä odotushuoneeseen odottamaan.

Koronavirusepidemian vuoksi ruokavirasto on ohjeistanut kaupungineläinlääkäreitä arvioimaan hoidon kiireellisyyttä. Epidemian aikana kiireelliset ja kiireettömät tuotantoeläinkäynnit ovat ensisijaisia Porissa.

– Kiireelliset pieneläintapaukset on priorisoitu tuotantoeläinten hoitamisen alapuolelle. Kiireellisiä pieneläintapauksia pyritään mahdollisuuksien mukaan siirtämään myös yksityisille eläinlääkäreille, kertoo pieneläinhoitaja Kaisa Ylönen.

Kiireettömäksi pieneläinhoidoksi lasketaan toimenpiteet, joita ei lueta sairauden hoidoksi, vaan ylläpitäviksi toimenpiteiksi. Tällaisia ovat esimerkiksi rokotukset, terveystarkastukset ja suunnitellut sterilisaatiot tai kastraatiot.

Eläinlääkäri(4)_kuvaJennaLindfors.jpg