Kirjastot pysyvät edelleen kiinni – kirjasto palvelee verkossa ja puhelimitse

Porin kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet ovat Suomen hallituksen antaman koronavirusepidemiaan liittyvän ohjeistuksen mukaisesti kiinni 13.5.2020 asti.

Sulku koskee myös kirjastoautoa ja omatoimikirjastoja. Kaikki tapahtumat on peruutettu 31.5. asti.

Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan kirjastot eivät saa sulkuajan aikana lainata kirjoja ulos eivätkä myöskään jakaa poistokirjoja asiakkaille. Tarkoituksena on estää koronaviruksen leviämistä sekä suojella kirjastojen asiakkaita ja henkilökuntaa tartunnan saamiselta.

Samasta syystä myös palautusluukut poistetaan käytöstä siihen asti, kunnes kirjastot avataan. Kaikkien lainojen eräpäiviä on jatkettu sulun jälkeiseen aikaan. Kirjat kannattaa siis palauttaa vasta, kun epidemia on ohi. Kiinniolon aikana kertyneitä myöhästymismaksuja ei peritä. Omien lainojen eräpäivät voi tarkistaa verkkokirjastosta tai olemalla yhteydessä kirjastoon.

Kirjasto palvelee verkossa ja puhelimitse. Asiakaspalvelijat päivystävät ma-pe klo 9.00-15.00 numeroissa 02 623 4200 ja 02 623 4210 sekä sähköpostitse osoitteessa kirjasto@pori.fi.  Verkkokirjastossa https://satakirjastot.finna.fi on monenlaisia sähköisiä sisältöjä, kuten e-kirjoja, e-äänikirjoja ja lehtiä. Verkkokirjaston kautta pääsee myös Kirjastokinon maksuttoman elokuvatarjonnan pariin.

Sähköisten aineistojen hyödyntämiseen tarvitaan kirjastokortin takana oleva numerosarja, sekä nelinumeroinen pin-koodi. Mikäli sinulla ei vielä ole kirjastokorttia tai pin-koodi on hukassa, kirjaston asiakaspalvelu auttaa. Apua kirjaston verkkopalvelujen ja e-aineistojen käyttöön saa neuvontanumerosta 02 623 4210 sekä sähköpostitse tietopalvelu@pori.fi

Kirjasto tiedottaa ajankohtaisista asioista Facebookissa ja Instagramissa. Facebookista löytyy myös kaikille avoin Lue lapsen kanssa -ryhmä, johon keräämme ajankohtaisia vinkkejä lastenkirjoista, satuvideoista ja muusta ajankohtaisesta lastenkirjallisuuteen liittyen. Myös Porin lukuhaaste -ryhmä toimii edelleen Facebookissa.

Linkkejä:

Satakirjastojen verkkokirjasto

Kirjasto Facebookissa

Lue lapsen kanssa -ryhmä

Porin lukuhaaste -ryhmä

 

Kirjastoissa järjestetään satutunteja.