Porin perusturva soittaa yli 70-vuotiaille asukkailleen ja varmistaa kotona pärjäämisen koronaepidemian aikana

Porin perusturva soittaa kaikille toiminta-alueensa yli 70-vuotiaille asukkaille. Puheluilla halutaan varmistaa, että kotona asuvat ikääntyneet saavat tarvitsemaansa apua koronaepidemian aikana. 

Puhelun aikana kysytään esimerkiksi ikääntyneen kuulumisia ja annetaan tarvittaessa ohjausta ja neuvontaa. 

− Puheluiden tavoitteena on ensisijaisesti varmistaa, että kotona asuvilla ikääntyneillä on kaikki hyvin ja arki sujuu. Esimerkiksi Merikarvialla vastaavat soitot on jo tehty, ja nyt haluamme varmistaa myös Porissa ja Ulvilassa asuvien ikääntyneiden kotona pärjäämisen, kertoo vanhuspalveluiden päällikkö Tarja Hagback.

Puheluja aletaan soittaa viikon 15 aikana. Puheluja soitetaan arkisin klo 8-16 välisenä aikana ja ne tulevat 044 701 –alkuisista Porin kaupungin puhelinnumeroista. Puhelinnumeroissa ei ole käytössä vastaajapalvelua. 

Mikäli yli 70-vuotiaan asukkaan numero on salainen tai hän käyttää soitonestoja, ei hänelle voida soittaa.  

Myös ikäihmisten palveluneuvonta palvelee

Porin perusturva avasi 18.3. ikäihmisten palveluneuvonnan puhelinnumeron, josta saa koronavirusepidemian aikana neuvontaa, ohjausta ja tarvittaessa apua esimerkiksi ateriapalveluiden, kauppapalveluiden ja kotihoidon järjestämiseen. 

Ikäihmisten palvelunumero on 02 623 4466 ja se palvelee päivittäin klo 8-18. Palvelunumeroon voivat soittaa kaikki Porin, Ulvilan ja Merikarvian alueiden ikääntyneet asukkaat. 

Mikäli asia koskee koronavirusepäilyä, tulee olla yhteydessä korona-neuvontapuhelimeen. Neuvontapuhelin on avoinna ma-su kello 8-16 ja puhelinnumero on 02 623 4333.
 

Puhelin