Vinkkejä liikkumiseen kotona ja ulkona

Koronaepidemia on sulkenut liikuntapaikkoja ja harrastustoiminta on jäissä. Monipuolista liikuntaa voi kuitenkin harrastaa vastuullisesti ulkona tai kotitreenin merkeissä. Keräsimme vinkkejä, mitä kaikkea voit tehdä! 

Vaikka sisäliikuntapaikat ovat suljettuna, ulkona voi helposti harrastaa. Kovassa käytössä olleet Mestareiden portaat Isomäen maastossa tarjoavat hyvän mahdollisuuden porrastreeniin. Portaiden sijainti ja treenivinkkejä löytyy verkkosivuilta. Samalla voi hyödyntää Isomäen hienoja lenkkimaastoja. 

Porin ulkoilureitit on kerätty karttapalveluun

– Isomäessä, Kirjurinluodossa ja Yyterissä on mahtavia ulkoilumahdollisuuksia ja lenkkipolkuja pilvin pimein. Näitä kannattaa hyödyntää, kunhan muistaa toimia asetettujen rajoitusten mukaan ja pitää riittävästi turvaväliä muihin liikkujiin. Kevätauringon lämmittäessä myös kevyen liikenteen väylät tuovat vaihtoehtoja liikkumiseen. Ne soveltuvat mainiosti vaikkapa pyörälenkkeihin, kehottaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Osana koronaviruksen leviämisen ehkäisyä Kirjurinluodon alueen lenkkipolut on merkitty kylteillä, jossa kuntoilijoita pyydetään noudattamaan tiettyä kulkusuuntaa.

Hyvää terapiaa saa myös lenkkeilystä ja juoksemisesta. Jos aiempaa kokemusta juoksemisesta ei löydy, ei sillä ole väliä. Kaupungin verkkosivuilta löytyy juoksuohjelma, jonka avulla pääsee helposti alkuun. Vaaditaan vain malttia sekä viitseliäisyyttä heittää lenkkarit jalkaan ja lähteä ulos. 

Haastepyöräilyä mobiilisovelluksen avulla 

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa taas vappuna 31 kunnan alueella. Poikkeustilan johdosta käyttöön saadaan huhtikuun ajaksi maksuton mobiilisovellus, johon voi kerätä pyöräilyt talteen. Tarkemmat tiedot ja mobiiliohjeet www.liiku.fi/haastepyoraily

Kuntopäivyrillä tukea omatoimiseen liikkumiseen

Porilaisille tarjotaan tänä keväänä erilainen mahdollisuus osallistua kevään kuntokampanjaan. Tavallinen kuntokampanja kuntovihkoineen on tauolla. Innostu Ikiliikkujaksi on kuntopäivyri, johon voi merkata omat liikkumisensa. Päivyrin voi tulostaa itselleen verkosta

– Kuntopäivyri motivoi itsenäiseen liikkumiseen, kun kaikki ohjattu toiminta on tauolla. Oman toiminnan kirjaaminen ja määrien seuraaminen on hyvä motivaatiokeino itselle ja lisäksi päivyrillä voi osallistua myös arvontaan, kertoo erityisliikunnanohjaaja Anna Sevänen

Lisätietoja päivyristä ja arvontaan osallistumisesta löytyy uutisesta

Koko perheen retki sovelluksen kautta

Sport Pori on hauska sovellus, jonka avulla pelaaja lähtee retkelle Porin läpi ja kohtaa matkalla eri aiheisia kysymyksiä. Alun minipelissä pakataan ensin reppu tarpeellisilla retkivälineillä keräten pisteitä hyödyllisistä retkeilyvälineistä. Kannattaa siis pakata huolella.

Retkiosiossa peli mittaa pelaajan etenemää matkaa ja avaa reitillä olevia kysymysnappeja aina kun pelaaja on edennyt riittävästi (50,100,150 tai 200m). Kysymyksistä ansaitut pisteet kerrotaan aina "matkakertoimella" sen mukaan kuinka pitkän matkan olet valinnut käytettäväksi kysymysten avaamiseen.

Sovelluksen toteutukseen on käytetty Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa. Sport Pori on ladattavissa Google Play -kaupasta. 

Kotitreenejä ikäluokittain

Alle on koottu vinkkejä kotona tehtäviin treeneihin ikäluokittain.

Lapset, nuoret ja perheet

Aikuiset    

Ikääntyneet

Erityisryhmät

Lapsi luontopolulla