Kevätseurantahaaste porilaisille – joka viikko yksi havainto palkitaan

Kaipaatko ideoita ulkona tekemiseen? Ota vastaan haaste ja lähde seuraamaan kevään edistymistä tarkkailemalla keväisiä eläin- ja kasvilajeja. Voit kirjoittaa havainnoistasi ja halutessasi lisätä kuvan.

Poikkeustilanteesta huolimatta Suomessa päivät pitenevät ja valoisa aika lisääntyy – kevättä kohti mennään. Koronavirus on muuttanut arkea ja vienyt mennessään esimerkiksi ryhmäharrastukset. Ulkoilu yksin tai oman perheen kesken on edelleen sallittua ja myös toivottavaa. Jos pelkkä ulkoilu tuntuu tylsältä, luonnon ihmeiden seuranta voi tuoda siihen mielekästä sisältöä. 

Tavoitteet kevään edistymisen tarkkailuun voi jokainen asettaa itselleen sopiviksi. Kirjaa ylös, mitä kevään merkkejä näet, kuulet ja haistat parvekkeelta tai kotipihalta tai kävely- ja pyörälenkin varrelta.  

– Pääasia ei ole havaintojen määrä ja moninaisuus, vaan että seuranta tuntuu mukavalta, kertoo ympäristösuunnittelija Heli Välimaa

Palkitsemme huhti-toukokuussa viikoittain yhden osallistujan Reilun kaupan suklaalla. 

Ilmoita keväthavaintosi tämän linkin kautta.  

Kevään edistymisen seuraamisesta innostuneet voivat osallistua myös Luonto-Liiton Kevätseuranta-kampanjaan. Kevätseurantaa toteutetaan tiettyjen eläin- ja kasvilajien avulla. Havaintojen kohteena on yhteensä 41 vakiolajia ja vuosittain vaihtuvat teemalajit. Tämän kevään teemana ovat perhoset.  

Lapsille on oma kevätseuranta, jossa tarkkaillaan kolmeatoista tuttua ja helppoa kevätlajia. 

 

Kevätseuranta