Koronavirusepidemian aikaiset palvelunumerot avoinna myös pääsiäisenä 

Porin perusturvan koronavirusepidemian aikaiset palvelunumerot ovat avoinna myös pääsiäisenä. Koronaneuvontapuhelin, ikäihmisten palvelunumero ja lapsiperheiden palveluneuvonta palvelevat 8.4. alkaen joka päivä klo 8-16.

Jos sinulla on hengitystieoireita tai epäilet koronavirustartuntaa, pyydämme sinua soittamaan koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 (ma-su klo 8-16). Palvelunumerossa on mahdollisuus takaisinsoittopalveluun. Koronaneuvontapuhelussa tehdyn hoidon tarpeen arvioinnin perusteella asiakas ohjataan tarvittaessa koronaterveysasemalle, joka päivystää pääsiäisenä la-su 11.-12.4.2020 klo 8-16 Itä-Porin terveysasemalla, os. Herralahdenraitti 2. 
Satasairaalan päivystysnumero palvelee numerossa 02 627 6868.

Lapsiperheiden palveluneuvonnan puhelinnumerosta saa neuvontaa, ohjausta ja tarvittaessa apua esimerkiksi perhetilanteen, koulujen- ja päiväkotien sulkemisen ja toimeentulon heikkenemisen aiheuttamaan epätietoisuuteen. Lapsiperheiden palveluneuvonta puh. 02 623 4360 (ma-su klo 8-16). 

Sosiaalipäivystys palvelee ympäri vuorokauden (24 h), puh. 02 623 4380. Sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä, kun tarvitaan kiireellistä sosiaalityön apua esimerkiksi perheen kriisi- tai hätätilanteessa tai kun on kyse lapsen, nuoren, ikääntyneen tai vammaisen henkilön kiireellisestä avun tarpeesta.

Myös Nuorten vastaanoton chat-palvelu sekä Vanhemman Jelppi –chat auttavat koronaepidemian aiheuttamissa arjen huolissa matalalla kynnyksellä. Nuorten vastaanoton chat-palvelun ammattilaisiin saa chatin kautta yhteyden joka arkipäivä kello 8.30-15 välisenä aikana. Perheneuvolan Vanhemman Jelppi –chat on avoinna maanantaista torstaihin kello 12-13.

Ikäihmisten palveluneuvonnasta saa neuvontaa, ohjausta ja tarvittaessa apua esimerkiksi ateriapalveluiden, kauppapalveluiden ja kotihoidon järjestämiseen. Palvelunumeroon voivat soittaa kaikki Porin, Ulvilan ja Merikarvian alueiden ikääntyneet asukkaat. Palvelunumerossa on mahdollisuus takaisinsoittopalveluun. Ikäihmisten palvelunumero on puh. 02 623 4466 (ma-su klo 8-16). 
 

Kännykässä koronapuhelimen palvelunumero