Porin seudun kansalaisopisto tarjoaa keväällä runsaasti verkkokursseja

Koronatilanteen vuoksi Porin seudun kansalaisopiston lähiopetus on keskeytetty ainakin 13.5. saakka. Harrastamaan pääsee tästä huolimatta, sillä opisto järjestää runsaasti verkkokursseja kevään mittaan. Ensimmäiset kurssit ovat käynnistymässä heti pääsiäisen jälkeen.

- Verkkokurssit tässä mittakaavassa ovat uusi aluevaltaus kansalaisopistossa. Opisto haluaa näin tarjota kaupunkilaisille mahdollisuuden harrastaa edullisesti kotioloissa ja olla samalla turvallisesti yhteydessä samanhenkisiin, kertoo rehtori Jari Kaasinen.

Kursseja on tarjolla kattavasti eri oppiaineissa. Kieliopintoja voi jatkaa englannissa ja espanjassa sekä aloittaa alkeista italian opiskelun. Tieto- ja viestintätekniikan kursseilla tutuksi tulevat niin tabletin käyttö kuin kuvakirjan laatiminenkin. Liikuntakursseja tarjolla on HIIT-tunnin tehotreenistä lempeään joogaan. Kädentaitajat oppivat mm. vanhaa kaunokirjoitusta ja luonnonväreillä värjäystä kotikeittiössä.

- Kursseille ovat tervetulleita niin meillä aiemmin harrastaneet kuin uudetkin opiskelijat. Ilmoittautuminen verkkokursseille on nyt käynnissä. Jos kiinnostava kurssi on ehtinyt täyttyä, kannattaa ilmoittautua varasijalle, sillä mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös lisäkursseja, neuvoo puolestaan suunnittelija Mari Korhonen.

Valtaosassa kursseja opetus toteutetaan Microsoft Teams -ympäristössä. Opiskelijalla tarvitsee ainoastaan olla laitteessaan toimiva nettiyhteys ja Internet-selain. Ohjeistus löytyy jo kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä ja opiston henkilökunnalta voi tarvittaessa kysyä lisäapua.

Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea kurssimaksun palautusta niistä kevätkauden keskeytyneistä kursseista, joista jäi pitämättä puolet tai enemmän. Hakemuslomake on käytössä opiston nettisivuilla. Opiskelija voi halutessaan siirtää palautuksen käytettäväksi uusissa verkkokursseissa. Myös kevään aktiivikortti käy verkkokursseihin.

Kaikki verkkokurssit löytyvät kansalaisopiston nettisivuilta.

Verkkokurssit