Porin taidemuseon TAIDEtila-tehtäväsivusto kaikille kotona tekemistä kaipaaville ja etäopetuksen tueksi!

Porin taidemuseon TAIDEtila-tehtäväsivusto tutustuttaa näyttelyihin ja tarjoaa tekemistä poikkeusoloihin. Tehtävät sopivat hyvin myös koulujen etäopetuksen tueksi. Sivustolta löydät myös tehtäviä, joissa voit yhdistää taiteen ja liikunnan. Tutki taidetta ja tee itse!

TAIDEtila-tehtäväsivustolla pääset tutustumaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin kuvien, videoiden ja tehtäväideoiden kautta. Sivuston kautta avautuvat Ola Vasiljevan, Adrian Melisin ja Jenni Yppärilän yksityisnäyttelyt sekä tutkimuksellinen näyttely Maire Gullichsenista, Alvar Aallosta ja Galerie Artekista. Lisäksi sivustolla hypätään taidekokoelmien keskelle Avoimeen taidevarastoon ja muistellaan unia PEDAseinän Toistuva uni -näyttelyssä. Näyttelyn unet ovat kuunneltavassa muodossa.

Sivuston tehtävät ovat sovellettavissa eri ikäisille ja materiaalit niiden tekemiseen löytyvät helposti jokaisen kotoa. Näyttelykohtaisten tehtävien lisäksi TAIDEtilan extroista avautuu tulostettavia postikorttipohjia eri taideteoksista, TAIDEalias-peli, Veistosvaellus-kartta ja kuvitettu Lasten Maire -tarina. Tehtäväsivustolle on myös koottu taidemuseon YouTube-kanavalta löytyvät taiteilijahaastattelut ja pohdintakysymykset videoiden tueksi.  

TAIDEtilassa uteliaisuus, luovuus ja innostunut mieli ovat valttia. Kannustamme jutteluun ja omien ajatusten jakamiseen tehtäviä tehdessä. Tutki taidetta ja tee itse! Tehtäviä voi jakaa somessa #porintaidemuseontaidetila tai lähettämällä niitä museolehtorin osoitteeseen ilona.juntura@pori.fi. Huomaathan, että jakamalla ja lähettämällä kuvasi ja kommenttisi annat Porin taidemuseolle niiden käyttöoikeudet.  

TAIDEtila-tehtäväsivuston lisäksi taidemuseo avaa sisältöjä jatkuvasti sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuilla. Seuraathan meitä myös siellä! @poriartmuseum 

TAIDEtilasivuston löydät täältä: http://www.poriartmuseum.fi/fin/ajankohtaista/nyt/TAIDEtila/ 

Porin taidemuseon YouTube-kanava: https://www.youtube.com/channel/UCAlY9DNGoAM4GasrkjeO4ug/videos 

Porin taidemuseonTAIDEtilan logokuva. TAIDEtila. Tutki taidetta. Tee itse.