Muista koronarajoitukset myös pääsiäisenä – turvallinen ulkoilu on kuitenkin sallittua

Koronaepidemiasta johtuvat rajoitukset ja ohjeistukset ovat edelleen voimassa. Maan hallituksen linjausten mukaan esimerkiksi tarpeetonta vapaa-ajan matkustamista tulee välttää. Nyt kannattaa siis rentoutua kotona, siirtää reissut myöhemmälle ja nauttia pääsiäisestä esimerkiksi ulkona kevään merkkejä bongaillen!

Pääsiäisenä ulkoilu on mahdollista ja suositeltavaa, kunhan sen tekee turvallisesti. Porista löytyy useita ulkoilupaikkoja, joissa pääsee nauttimaan luonnosta. Poikkeustilanteesta huolimatta on tärkeää pitää huolta omasta kunnosta ja terveydestä. Muista luonnossa liikkuessasi turvavälit ja vältä suosituimpia ja ruuhkaisimpia luontokohteita. 

Porin verkkosivuille on koottu ajankohtaisia liikkumisvinkkejä ulko- ja sisätiloissa koronavirusepidemian ajalle. Porissa voi tehdä esimerkiksi porrastreeniä Mestareiden portailla tai Noormarkun kirkkokalliolla. Sivulta löytyy myös linkki karttapalveluun, jossa voi tutustua erilaisiin ulkoilureitteihin Porissa. 

Luonnossa liikkumiseen inspiraatiota voi saada seuraamalla kevään merkkejä erilaisia eläin- ja kasvilajeja tutkimalla. Kevään ajan on käynnissä Kevätseuranta-haaste, johon voi kuka tahansa osallistua raportoimalla kevään merkeistä verkkolomakkeen kautta. Kevään merkkejä raportoineiden kesken arvotaan joka viikko palkintoja. 

Narsissi ja rairuoho