Yhdistyksille esitetään ylimääräistä avustushakua

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Pori avaisi ylimääräisen avustushaun yhdistyksille. Avustus suunnataan porilaisten auttamiseen koronavirustilanteesta selviämisessä.

Poikkeusolot rajoittavat järjestöjen toimintaa tilanteessa, jossa kaupunkilaisten hyvinvoinnin tukemista tarvitaan entistä enemmän.

– Järjestöillä ja vapaaehtoistyöntekijöillä on tärkeä rooli poikkeusolojen aiheuttamien vaikutusten lieventämisessä. Haluamme kannustaa järjestöjä suuntaamaan toimintaansa ja resurssejaan omaa erityisosaamistaan hyödyntäen yhteisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen sekä uudenlaisten avausten tekemiseen. Tämän tueksi kaupunginhallitukselle esitetään ylimääräisen avustushaun avaamista, kertoo talousyksikön päällikkö Tuomas Hatanpää.

Avustuksella voitaisiin tukea esimerkiksi sähköisten palveluiden käyttöönottamista, digitaalisten järjestelmien käytön neuvontaa tai haastavassa elämäntilanteessa olevien perheiden auttamista. Avustusta ei myönnetä yhdistyksen tavanomaisten toimintojen tai talouden tukemiseen. Tähän on suunniteltu varattavan 20 000 euroa, joka siirrettäisiin avustuksiin varatuista työllisyysmäärärahoista.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 20. huhtikuuta. Mikäli ehdotus hyväksytään, haku aukeaa heti ja päättyy 4.5. kello 16.15. Hakemukset on tarkoitus käsitellä kaupunginhallituksen kokouksessa 11. toukokuuta. Avustusta voi hakea vähintään yhden kalenterivuoden toiminut rekisteröitynyt yhdistys, jonka kotipaikka on Porissa tai toiminta kohdistuu porilaisiin.

Kuvituskuva