Kaupunkilaisten toivotaan noudattavan hallituksen ohjeita ulkoilussa

Hallituksen linjausten mukaisesti Porissakin liikuntapaikat pysyvät edelleen suljettuina. Ulkoliikunta-alueiden osalta käytön rajoittaminen on kuitenkin hankalaa. Tästä syystä kaupunkilaisilta toivotaankin vastuullisuutta: ulkona liikkuminen on suositeltavaa, mutta annettuja määräyksiä kontaktien välttämisestä, etäisyyden pitämisestä sekä yskimis- ja käsihygieniasta huolehtimisesta tulee noudattaa.

Kotioloissa vietettyjen viikkojen myötä urheilukeskuksen alueella ja eri puolilla Poria olevat kentät houkuttelevat liikkumaan ja pelailemaan. 

– Aitaamattomia ulkokenttiä on hankala laittaa kokonaan käyttökieltoon. Rajoitusten tarkoituksena ei luonnollisestakaan ole liikkumisen estäminen, vaan tavoitteena on ihmisten välisten kontaktien pitäminen minimissä. Liikkumiseen kannustetaan, mutta sen tulee tapahtua vastuullisesti ohjeistuksia noudattaen, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Samassa taloudessa asuvat ovat muutenkin kontaktissa toistensa kanssa, joten koko perheen yhteisiä liikkumishetkiä kannattaa suosia.

– Peliporukoita ei tule kasata kaveripiiristä tai joukkuekavereista, sillä ylimääräisiä kontakteja on todellakin syytä välttää. Urheiluseurat ovatkin käyttäneet hienosti luovuuttaan ja järjestäneet mahdollisuuksia etätreeneihin, kiittelee Lahti. 

Sama pätee muutenkin ulkoiluun. Ulkoilla saa ja se on suositeltavaakin, kunhan muistaa liikkua vastuullisesti ja välttää kontakteja. 

– Porissa on useammatkin kuntoportaat, joita saa käyttää. Portaissa pitää kuitenkin noudattaa yhdenmukaisia sääntöjä ja kulkea niitä ainoastaan ylöspäin. Alaspäin kuljetaan portaiden vierustaa, jolloin vältytään kohtaamisilta portaissa. Esimerkiksi Mestareiden portaat on suunniteltu niin, että portaiden kummallakin puolen on turvallinen väylä alastuloon, sanoo Lahti.

Ulkoilua kannattaa rytmittää myös kellon mukaan. Tiettyinä kellonaikoina ihmisiä on liikkeellä enemmän kuin toisina, joten kannattaa joustaa aikatauluista ja kokeilla liikkumista vaikka aamulla ennen työpäivää tai keskellä päivää, mikäli siihen vain on mahdollisuus. Aamulenkki antaa virtaa päivään ja kesken päivän tapahtuva ulkoilu saa ajatukset toisaalle kesken etätyöpäivän.
 

Alue