Kouluterveydenhoitajien tekemiä terveystarkastuksia tehdään myös etäopetuksen aikana

Etäopetuksen aikana terveydenhoitajat tekevät edelleen terveystarkastuksia ja myös muita erikseen sovittuja käyntejä jatketaan kouluterveydenhuollon tiloissa. Terveystarkastuskutsut lähetetään Wilman kautta tai vastaanotolle kutsutaan puhelimitse. Mahdollisista peruutuksista ilmoitetaan puhelimitse tai tekstiviestillä.

Kesän 2020 aikana 1. luokan terveystarkastukset toteutetaan tämänhetkisen suunnitelman mukaan normaalisti. Tarkastuksiin lähetetään kutsu tai perheisiin otetaan muilla tavoin yhteyttä.

Vastaanotolle ei saa tulla, jos on hengitystieinfektion oireita, on tullut ulkomaanmatkalta kahden viikon sisällä tai on määrätty eristykseen tai karanteeniin. Muistathan peruuttaa aikasi, jos et voi tulla vastaanotolle sairauden takia tai olet muuten estynyt. Vastaanotolle tullessa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta eli pestä kädet vastaanotolle tullessa ja sieltä lähtiessä.

Ole yhteydessä, jos huoli herää lapsen, nuoren tai perheen hyvinvoinnista

Elämme poikkeuksellista aikaa, mikä saattaa herättää erilaisia huolia ja pelkoja sekä koetella psyykkistä toimintakykyä ja jaksamista. Jos sinulla herää huoli lapsen, nuoren tai perheen hyvinvoinnista ja tarvitset tapaamis- tai keskusteluaikaa, ole yhteydessä terveydenhoitajaan. Älä jää siis yksin erilaisten huolten ja kysymysten kanssa, vaan ratkotaan niitä yhdessä. Terveydenhoitajaan voi olla yhteydessä Wilman kautta, tekstiviestein tai puhelimitse. Käynti voidaan toteuttaa myös perusturvan etäpalvelun kautta.

Apua saatavilla myös:

Jos sinulla on hengitystieoireita, ota yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen

Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat. Jos epäilet saaneesi koronavirustaudin, voit myös tehdä oireiden arvioinnin Omaolo-palvelussa.

Ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, ota yhteyttä Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 (ma-su klo 8-16).

Tietoa koronatilanteesta:

Tietoa koronasta ja Porin yhteistoiminta-alueen palvelunumerot löydät osoitteesta www.pori.fi/korona

Tietoa koronasta Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta
 

Lastenneuvola