Mitä tapahtuu uimahallissa: kesähuolto on aloitettu

Koronaviruksen leviämisen minimoimiseksi monet paikat ovat suljettuina. Muun muassa museot, uimahalli ja kirjastot eivät ole auki asiakkaille. Mitä näissä palveluissa sitten tapahtuu, kun ovet ovat lukossa? Tästä otetaan selvää neliosaisessa juttusarjassa.

Ensimmäisessä osassa tutustutaan uimahallin toimintaan poikkeusaikana. Uimahallissa on paljon puuhaa, vaikka ovet ovatkin suljettuina. Koko talo käydään läpi ja suoritetaan kesähuollot ennalta laaditun listan mukaan. 

– Isossa laitoksessa on paljon tekemistä. Muun muassa altaat ja kellarikerroksen tasausaltaat pestään, ilmanvaihtokoneiden suodattimet vaihdetaan ja lämmityspatterit pestään. Kellarissa on iso määrä tekniikkaa, painehiekkasuodattimia, pumppuja, toimilaitteita ja vedenkäsittelyn anturit, joita huolletaan. Myös kuntosalin laitteet käydään läpi. Yleensä nämä työt tehdään kesäisin, mutta nyt pystyimme aikaistamaan aloitusta. Lisäksi saunoihin tehdään kiuashuollot ja uusia puuosia tällä hetkellä, kertoo liikuntapaikkainsinööri Timo Lehtimäki.

Monia on mietityttänyt, mitä uimavalvojat tekevät nyt, kun uimareita ei ole. Uimavalvojat eivät suinkaan istu toimettomina, vaan he ovat päässeet väliaikaisesti uusiin tehtäviin.

– Uimavalvojat ovat sijoitettuna muihin tehtäviin. He tekevät perusturvassa avustavia tehtäviä ja toimivat apukäsinä esimerkiksi välinejakelussa ja asiakkaiden ohjauksessa. Työtehtävät ovat vaihtelevia ja vaihtuvat tarpeen mukaan. Heidät on otettu hyvin vastaan ja he ovat itsekin suhtautuneet positiivisesti ja hyvällä asenteella tähän poikkeustilanteeseen, kertoo liikuntapalveluiden esimies Johanna Kuusisto.

 

Keskustan uimahalli ulkoapäin