Mitä tapahtuu urheilukeskuksessa: isot kunnostustyöt käynnistyivät

Koronaviruksen leviämisen minimoimiseksi monet paikat ovat suljettuina. Muun muassa museot, uimahalli ja kirjastot eivät ole auki asiakkaille. Mitä näissä palveluissa sitten tapahtuu, kun ovet ovat lukossa? Tästä otetaan selvää neliosaisessa juttusarjassa.

Toisessa osassa tutustutaan Karhuhallin ja urheilukeskuksen toimintaan poikkeusaikana. Vaikka Karhuhalli ei ole auki, hommia riittää todella paljon. Käynnissä on suuri siivousoperaatio, jossa halli siivotaan lattiasta kattoon. Lisäksi Karhuhallilla tehdään monia kunnostustoimia.

– Karhuhallin remontti ja kunnostus oli tarkoitus aloittaa kesällä, mutta sitä päästiin aloittamaan jo nyt. Lisäksi muut normaalit toimenpiteet, jotka tehdään yleensä hallin mennessä kiinni, on aloitettu myös. Muun muassa ovia korjataan sekä pukuhuoneita ja juoksuratoja kunnostetaan. Myös tekonurmi kunnostetaan, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että nurmimatto nostetaan ylös ja putsataan sen pohja ja laitetaan uusi kumirouhe paikalleen. Kahden viikon päästä aloitamme seinien maalaamisen, kertoo hallimestari Jani Rantanen.

Urheilukeskuksen muihin työtehtäviin paikkojen sulkeminen ei ole vaikuttanut. Muun muassa stadionilla ja jäähallilla tehdään töitä, joita tehtäisiin ilman kiinnioloakin.

– Stadion kunnostetaan, eli esimerkiksi hiekkakenttä ja tekonurmi hoidetaan kuntoon. Jäähallilla korjataan kaukaloa, katsomoa ja seiniä. Kun ilmat lämpenevät, alamme hoitamaan maauimalaa, jos tilanne olisi sellainen, että sen saisi kesäksi auki, tarkentaa Rantanen.   

 

Karhuhalli