Koulujen noutoruokamahdollisuus alkaa ensi viikolla Porissa 

Porin kaupunki on valmistellut kokonaisvaltaisen paketin oppilaiden ruokailuun koronaepidemian aikana. Vanhemmille tehdyn kyselyn pohjalta kouluruokailua laajennettiin mahdollisuuteen noutaa ruoka-annoksia kouluruokaloista.  

Ensi viikosta alkaen 1654 oppilasta käy joko ruokailemassa koululla, hakee ruokaa mukaan tai saa lahjakortin ruokaostoksiin. Porin kouluissa on kaikkiaan oppilaita 7366.

– Lähiopetuksessa on tällä hetkellä 218 oppilasta, jotka ruokailevat koululla. Etäopetuksessa olevista 167 käy syömässä koululla ja 1206 noutaa ruoka-annoksen. Koulukuljetettavista 991 ilmoitti haluavansa ruokalahjakortin. Näitä 85 euron arvoisia lahjakortteja hankitaan ensi viikolla ja postitetaan heti, kun mahdollista. Jos perheessä on useampi lapsi, kaikki saavat lahjakortin, toteaa sivistystoimialan toimialajohtaja Esa Kohtamäki.   

Kouluruokailussa henkilöstöllä ja oppilailla on tarkat ohjeet, miten ruokalassa toimitaan.  

– Keittiöhenkilökunta käyttää hengityssuojaimia ja noudattaa tarkasti voimassa olevia hygieniaohjeita. Kouluruokaloihin asennetaan oppilaita varten etäisyystarroja, jotka ohjeistavat jonotusta. Kaikin puolin hommat rullaavat meillä oikein hyvin, kertoo palveluliikelaitoksen johtaja Marjukka Palin.  

– Koululla ruokailevien oppilaiden määrä on pieni, joten saamme heidät istumaan harvakseltaan ja riittävät turvavälit toteutuvat. Jos jollain on vielä tarvetta ruokailuun tai kysyttävää siihen liittyen, voi ottaa yhteyttä oman koulun rehtoriin tai kuraattoriin, jatkaa Kohtamäki.  

Herttuan koulun kesäiltis järjestetään kesäkuussa normaalisti. Herttuan koulun oppilaat ovat poikkeusolojenkin aikana opiskelleet pienryhmissä. 
 

Opiskelija ottamassa kasvissosekeittoa lautaselleen