Kirjaston palautusluukut ovat jälleen auki

Aluehallintoviraston tuoreen linjauksen mukaisesti kirjastojen palautusluukut on jälleen avattu. Palautuksia otetaan vastaan kaikissa Porin kaupunginkirjaston toimipisteissä.

– Eräpäiviä on jatkettu eikä sulkuajalta peritä myöhästymismaksuja, joten palautusten kanssa ei kuitenkaan ole kiire, muistuttaa palveluvastaava Elina Nikola Porin kaupunginkirjastosta.

Palautusluukulla asioidessa on tärkeää pitää riittävä turvaväli muihin ja huolehtia omasta käsihygieniasta sekä ennen että jälkeen palautusten.

Mikäli palautuksia tulee paljon, luukut voivat täyttyä. Ei kannata myöskään hätääntyä, jos palautukset eivät näy omissa asiakastiedoissa saman päivän aikana. Kaikissa toimipisteissä ei ole henkilökuntaa joka päivä paikalla, joten palautusten rekisteröitymisessä voi olla useamman päivän viive.

– Palautusten käsittelyssä voi olla viivettä myös pääkirjastossa, sillä palautusautomaattimme on tällä hetkellä poissa käytöstä sähkö- ja putkiremontin vuoksi, Nikola kertoo.

Kirjaston asiakaspalvelijat ovat tavoitettavissa maanantaista perjantaihin kello 9–15 puhelinnumerosta 02 623 4200 tai 02 623 4210. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse osoitteeseen kirjasto@pori.fi.

Porin kirjastojen palautusluukut olivat aiemmin kiinni AVI:n aiemman ohjeistuksen mukaisesti. Hallituksen 16.3. ja 30.3. antamien linjausten mukaan kirjastot ovat kiinni 13. toukokuuta asti. Samalla linjattiin kirjastojen osalta, että fyysisen aineiston lainauksesta/jakelusta eri muodoissa tulee luopua. Linjaus ei erottele isoja ja pieniä kirjastoja; kaikkien osalta osapuolina on ihmisiä, joita on tarkoitus suojella.

Kirjaston kirjat