Porissa tarjotaan maksutonta liikuntaneuvontaa sähköisesti

Porin kaupunki antaa liikuntaneuvontaa joka tiistai kello 10–16 puhelimitse, sähköpostitse ja videoyhteydellä. Yhteyttä voi ottaa kaikissa liikuntaan liittyvissä asioissa.

Yhteyttä voi ottaa puhelimitse 044 701 1412 tai sähköpostitse johanna.kuusisto@pori.fi. Liikunnanohjaaja antaa maksutonta opastusta liikunta-asioissa kaikenikäisille ja ennen kaikkea aloittelijoille.

– Neuvontapuhelimesta saa tietoa lähialueen liikuntamahdollisuuksista, kuinka voi aloittaa liikunnan, mikä sopii itselle tai voidaan tehdä yhdessä sopiva liikuntasuunnitelma. Teemme neuvontatyötä nyt vain sähköisesti ja tarvittaessa esimerkiksi videoyhteyden avulla, kertoo liikuntapalveluiden esimies Johanna Kuusisto.

Palvelunumero toimii alkuun tiistaisin, mutta tarvittaessa numeron toimintaa voidaan laajentaa kysynnän mukaan. Toiminta alkaa 28. huhtikuuta. 

Porin kaupungilla on liikuntaneuvontapisteitä, jotka sijaitsevat keskustan uimahallilla, pääkirjastossa ja pääterveysasemalla. Liikuntaneuvontapisteet jatkavat toimintaansa taas koronatilanteen helpotuttua. 

– Liikuntaneuvontapisteeltä saa samantyylistä opastusta, mitä nyt annetaan sähköisesti. Sieltä saa tietoa muun muassa liikunnan aloittamisesta, liikuntaolosuhteista, kuntoiluohjeita itsenäiseen liikkumiseen sekä hyvinvointiin liittyvistä asioista, kuvailee Kuusisto. 

Liikuntaneuvontapisteillä on paikalla säännöllisesti myös liikunnanohjaaja sekä perusturvan asiantuntijoita neuvomassa hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Liikuntaneuvonta on prosessi, jonka tavoitteena on terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta liian vähän liikkuvien ihmisten arjen aktivointi sekä liikkumisen lisääminen.
 

Juoksija syksyllä