Oppilaat kysyivät etäopetuksesta – vastaukset saatiin suorassa lähetyksessä

Oppilaat videoivat kysymyksiä, jotka heitä mietityttivät etäopetuksessa. Kysymyksiin vastasivat opetusyksikön päällikkö Taneli Tiirikainen ja digitaalisen osaamisen asiantuntija Teemu Heino Ylen suorassa lähetyksessä, jonka voi katsoa myös jälkikäteen tallenteena Yle Areenassa.

Itätuulen koulua käyvää Henriikkaa pohditutti ruutuajan lisääntyminen etäopetuksen myötä. Hän kysyi, miten tämä on huomioitu etäopetuksessa.

– Poikkeuksellinen aika on lisännyt ruutuaikaa ja ainoa ratkaisu on vähentää sitä. Paras keino on laittaa päivän ruutuhetkiä tärkeysjärjestykseen. Näinä aikoina opetuksen pitäisi mennä muun käytön ohi. Lisäksi opiskelulaitteelta kannattaa muokata näytön säädöt mahdollisimman silmäystävällisiksi, esimerkiksi levollisempaa valoa taustalle, vinkkaa Heino.

Kaikki etäopetus ei myöskään tapahdu ruudun välityksellä, vaan oppilailla on myös tehtäviä, jotka tehdään muuten kuin tietokoneella.

Kankaan koulun 5-luokkalaista Peppiä puolestaan mietitytti, miten todistukset jaetaan, jos etäopetus jatkuu kesälomaan asti.

– Tämän hetken suunnitelmana on, että 6- ja 9-luokkalaisille lähetettäisiin paperiset todistukset postitse. Muut saisivat todistuksena sähköisenä Wilma-järjestelmässä. Lisäksi seuraavana lukuvuonna normaalin kouluarjen alkaessa koulut voisivat halutessaan juhlia viime lukuvuoden päättymistä, uuden alkamista ja jakaa paperiset todistukset, kertoo Tiirikainen.

Etäkoululaisia kiinnostivat myös muun muassa, miten kokeet järjestetään, saako leikkipuistoissa käydä ja miten kesälomien käy. Vastaukset näihin ja koko lähetyksen voi katsoa Yle Areenassa.

Asiantuntijat vastaamassa kysymyksiin suorassa lähetyksessä