Kehonhuoltoa ulkona – katso video

Teetkö etätöitä, istuttuko paljon päivän aikana, ovatko lihaksesi jumissa? Luonnossa liikkuminen on hyvää vastapainoa stressaavalle olotilalle. Ulkoiluun kannattaa myös yhdistää kroppaa vetreyttäviä ja venyttäviä liikesarjoja. Katso videolta, miten voit harjoittaa kehonhuoltoa ulkoilun lomassa. 

Videolla esitellään neljä kehoa avaavaa liikettä sekä neljä venytysliikettä. Ne ovat hyödyksi etenkin sellaisille henkilöille, jotka ovat päivän aikana pitkään paikallaan. Videon voi katsoa tästä.

- Ensimmäisten liikkeiden tarkoitus on saada veri kiertämään istumisen tai paikallaanolon takia jumiutuneissa lihaksissa. Näiden jälkeen pitkien venytysten tarkoituksena on puolestaan vähentää lihaskireyksiä ja rentouttaa. Venytys saa tuntua, mutta kipua tunnettaessa pitää aina heti hellittää, sanoo liikunnanohjaaja Heidi Forma

Tutkimusten mukaan luonnon läheisyys elinympäristössä voi vähentää sairastavuutta ja lisätä onnellisuutta. Varsinkin nyt poikkeusoloissa luonnossa liikkumisen merkitys on korostunut, kun monista kodeista käydään päivittäin virkistäytymässä puistoissa, kuntopoluilla ja lähimetsissä.

- Luonto vaikuttaa meihin eri aistien kautta. Kuuntele luonnon rauhoittavia ääniä, pysähdy ihastelemaan kevään merkkejä, keskity siihen miltä puut tai kukat tuoksuvat. Kohta voitkin jo huomata, miten ajatukset alkavat vapautumaan, Forma vinkkaa. 

Porin alueen liikuntapaikkoihin voi tutustua kaupungin karttapalvelussa, josta löytyy muun muassa luontotornien, kuntoratojen tai uimarantojen sijainteja. Koronaepidemian aikana ulkoillessa tulee noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä. Vastuullisen ulkoilijan etiketin voi lukea tästä.


 

Kehonhuolto