Reilun kaupan kahvitauolla koronaterveysaseman sekä vanhuspalveluiden henkilökunnan kahvissa maistuu aito välittäminen

Kaikille innokkaille kahvittelijoille suunnattu Reilun kaupan kahvitauko tulee taas torstaina 7.5. Pandemia-aikana korostuu myös tämän vuoden Reilun kahvitauon teema, joka on välittäminen.

Reilu kauppa tukee viljelijöitään

  • Kahvin tuotantoon liittyy ongelmia kuten köyhyyttä, lapsityövoiman hyväksikäyttöä, syrjintää ja luonnonvarojen ylikuluttamista.
  • Reilun kaupan kahvituottajat saavat myymästään kahvista aina vähintään Reilun kaupan takuuhintaa, joka kattaa kestävän tuotannon kustannukset.
  • Viljelijöille maksetaan Lisäksi Reilun kaupan lisää. Lisällä on rakennettu esimerkiksi kouluja, kaivoja ja terveysasemia sekä tehostettu tuotantoa ympäristö huomioiden.
  • Reilun kaupan viljelijät saavat myös koulutusta.

Lue lisää Reilun kaupan -sivuilta.

Porin Reilun kaupan kannatustyöryhmä haluaa omalta osaltaan osoittaa välittämistä tarjoamalla perusturvan koronaterveysasemalla sekä vanhuspalveluissa työskentelevälle henkilöstölle taukohuoneisiin nautittavaksi Reilun kaupan kahvia ja teetä. Reilun kaupan tuotteista pääsevät näin nauttimaan yli 1000 perusturvan työntekijää.

- Henkilökunnan jaksaminen hoitotyössä on entistäkin tärkeämpää näinä poikkeuksellisina aikoina. Jotta potilaita ja asiakkaita jaksetaan hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla, haluamme piristää henkilöstön kahvitaukoja vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti tuotetulla kahvilla ja teellä, kertoo ympäristösuunnittelija Heli Välimaa Porin Reilun kaupan kannatustyöryhmästä.

Perusturvan työntekijät viettävät kahvitaukonsa nykytilanteessa porrastetusti pienemmissä ryhmissä. Näin työntekijät osaltaan kantavat vastuun koronapandemian hillitsemiseksi ja noudattavat hallituksen ohjeita. Työntekijät myös suojautuvat työssään käyttäen erilaisia hengityssuojaimia ja visiirejä. Nykytilanne on tuonut työntekijöille uusia toimintaohjeita ja rajoituksia, mitkä saattavat aiheuttaa töissä painetta ja stressiä. Tässä tilanteessa myös taukojen tärkeys korostuu.

- Työntekijät ovat huolehtineet hyvin uusista hygieniaohjeistuksista ja suojautumisesta ja olen erittäin kiitollinen tunnollisille ja työhönsä sitoutuneelle henkilökunnallemme. On siis hienoa, että myös kannatustyöryhmä on muistanut perusturvan työntekijöitä kahvitaukojen piristyksellä, kiittää vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula.

Ei unohdeta vastuullista kuluttamista - Reilulla kahvitauolla 7.5. kokoonnutaan virtuaalisesti yhteen

Niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti korona kurittaa erityisesti kaikista haavoittuvaisimmassa asemassa olevia ihmisiä. Meillä kaikilla on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista kahvia juomme nyt kotona ja jatkossa myös työpaikoilla ja kahviloissa.

Reilua kahvitaukoa vietetään eri puolella maailmaa ja Suomi on ollut mukana vuodesta 2008 lähtien. Koronakriisin myötä kahvitauko siirtyy julkisista tiloista ja työpaikkojen kahvihuoneista kotisohville ja virtuaalitapaamisiin. Kahvitteluun voi osallistua niin yksittäiset ihmiset, yritykset, työyhteisöt, seurakunnat kuin harrastusporukatkin ostamalla Reilun kaupan kahvia ja kutsumalla kaverit kahvittelemaan yhdessä vaikkapa puhelimen tai videoyhteyden välityksellä.

Reilu kahvitauko on helppo ja hauska tapa tuoda ihmiset yhteen toimimaan Reilumman maailman puolesta. Ei unohdeta vaikeina aikoinakaan vastuullista kuluttamista. Pidetään huolta – meistä kaikista.

Palmu-Porin hoitajat Reilun kaupan -kahvitauolla