Pori valmistautuu avaamaan opetus-, kulttuuri- ja liikuntapalveluita

Porin kaupunki valmistelee hallituksen linjausten ja aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti rajoitusten vaiheittaista purkamista. Valmistelua edistetään parhaillaan ja päätökset toimenpiteistä tehdään perjantaina 8. toukokuuta.

Porin kaupunki alkaa avata palveluitaan harkitusti annettujen ohjeiden ja aikataulujen mukaisesti.

– Tulemme purkamaan rajoituksia vastuullisesti ja annettujen ohjeiden mukaisesti. Muutosten täytäntöönpano vaatii huolellista valmistelua ja poikkeusolojen johtoryhmämme kokoontuu perjantaina, jotta sivistystoimiala ehtii valmistella esimerkiksi koulukuljetusten järjestämisen huolella, korostaa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Poikkeusolojen johtoryhmässä päätetään liikuntapaikkojen, kuten ulkokenttien, uimahallien ja maauimalan avaamisesta aluehallintovirastosta saatavien ohjeiden mukaisesti. Museoissa valmistellaan myös ovien avaamista niin, että kävijärajoitukset ja turvavälit voidaan huomioida.

Hallituksen linjauksen mukaisesti kirjastojen uloslainaus mahdollistui välittömästi ja aluehallintovirasto ohjeistaa, miten lainaus on hyvä järjestää turvallisesti.

– Hallitusten linjausten mukaisesti kirjastot saavat aueta kesäkuun alussa. Kirjojen lainaaminen voidaan kuitenkin aloittaa jo ennen sitä. Odotamme parhaillaan aluehallintoviraston tarkempaa ohjeistusta käytännön asioista ja tiedotamme heti, kun selviää, miten asia etenee, toteaa sivistystoimialan toimialajohtaja Esa Kohtamäki.

Lähiopetus Porin peruskouluissa alkaa torstaina 14. toukokuuta 1.–9.-luokan oppilailla. Varhaiskasvatuksen lapsimäärien odotetaan kasvavan koulujen lähiopetuksen jatkumisen myötä.

Noormarkun urheilukenttä aurinkoisessa säässä kuvattuna