Täytetään some yhteisillä liikuntahetkillä äitienpäivänä

Tänä vuonna äitienpäivän kanssa samana päivänä vietetään unelmien liikuntapäivää. Porin kaupunki haastaa kaikki jakamaan äitienpäivän liikuntahetkiä sosiaaliseen mediaan aihetunnisteella #unelmienliikuntapäiväpori. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja!

Haastepyöräily on alkanut toukokuun alusta ja sunnuntaina 10. toukokuuta kaikkien pyöräilynsä kirjanneiden kesken arvotaan palkintoja. Nyt on oiva tilaisuus lähteä pyöräretkelle!

– Sunnuntaina äitienpäivän ja unelmien liikuntapäivän kunniaksi voi lähteä koko perheen voimin yhteiselle pyöräretkelle. Ajetut kilometrit voi kirjata helposti netissä tai mobiilisovelluksen kautta. Arvomme kaikkien sunnuntaina kirjauksen tehneiden kesken sporttisia palkintoja, kuten aktiivisuuskello, lahjakortti urheiluliikkeeseen ja uimalippuja, kertoo liikuntapalveluiden esimies Johanna Kuusisto.

Pyörälenkistä, kuten muistakin liikuntahetkistä kannattaa jakaa kuvia sosiaaliseen mediaan aihetunnisteella #unelmienliikuntapäiväpori. Tällä aihetunnisteella kuvia jakaneiden kesken arvotaan aktiivisuuskello.

– Tänä vuonna voi perheen kesken lähteä yhteiselle metsäretkelle ja kuvata valkovuokkoja matkan varrella. Kuvia voi jakaa myös muistoista, joissa on äidin kanssa oman lempiharrastuksensa parissa. Jos haluaa vähän haastaa itseään ja äitiään liikkumaan, voi vetää vaikka kotona jumppaa tai lähteä kävelylle ja ottaa etäyhteydellä äidin mukaan, kehottaa Kuusisto.

Kevään merkkejä voi myös jättää kevätseurantahaasteessa toukokuun loppuun saakka. Osallistujien kesken arvotaan Reilun kaupan suklaata.

Unelmien liikuntapäivää oli tarkoitus tänä vuonna viettää Maksa mitä haluat -päivän merkeissä. Valtion liikuntahallinto haastoi osana 100-vuotisjuhlavuottaan kaikki sidosryhmänsä – ministeriöt, kunnat, järjestöt ja yritykset – toteuttamaan Unelmien liikuntapäivää tänä vuonna Porista liikkeelle lähteneellä Maksa mitä haluat -konseptilla. Koronaviruspandemian takia Maksa mitä haluat -haaste siirtyy ja se on tarkoitus toteuttaa ensi vuonna.

 

Lapset pyöräilemässä