#porineuloo laajenee – nyt neulotaan vauvoille!

Muistatko vielä #porineuloo-kampanjan, joka innosti neulomaan poriksi pari vuotta sitten? Nyt Pori on julkaissut ohjeen vauvojen villasukkia varten – kiitos aktiivisen asukkaan ja työntekijän idean!

– Idea lähti siitä, että olen ihastellut ystäväni kanssa Porin nuorekasta brändäystä. Lausahduksista, kuten ”Todella outo, ehdottoman uniikki”, nousee aina hymy huulille. Synnytyssairaaloihin lahjoitettavat sukat ovat melko perinteisiä, usein vaaleansinisiä tai -punaisia. Ne ovat aivan ihana lahja vastasyntyneelle, mutta entäpä jos ne heijastaisivatkin omaa kotikuntaa? Se olisi uniikkia! Porin väreissä on asennetta, kuten Porin brändissäkin, ja ne erottuisivat massasta, kuvailee porilainen käsityönopettaja Mervi Pukkala.

Porin kaupunki ilahtui kovin parin vuoden takaisen kampanjan suosiosta sekä nyt saadusta ideasta.

– #porineuloo sai jo aiemmin porilaisten puikot kilisemään ja uskon, että niin käy nytkin. Poikkeustilan aikana moni kaipaa tekemistä kotiin, ja vauvojen sukkien neulominen sopii siihen mainiosti, kertoo viestintäsuunnittelija Elli-Mari Sulonen.

Satasairaalaan voi viedä sukkia poikkeusajan jälkeen

Jokainen neuloja voi toimittaa sukat itse Satasairaalaan, josta ne jaetaan porilaisille vauvoille. Tartuntariskin minimoimiseksi sukat voi lahjoittaa Satasairaalalle vasta koronakriisin jälkeen, mutta nyt on hyvä aika neuloa sukkia jo valmiiksi. Tiedotamme, kun sukkia on mahdollisuus toimittaa. Innokkaimmat voivat halutessaan lähettää sukkia jo nyt postin välityksellä osoitteeseen: Satasairaala, Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto, Sairaalantie 3, 28500 Pori.

Myös Satasairaalaa lämmitti idea Pori-sukkien neulomisesta vastasyntyneille vauvoille.

– Tämä on vallan ihana idea. Otamme mielellämme sukkia vastaan poikkeusolojen jälkeen. Saa nähdä, innostuvatko tämän jälkeen myös raumalaiset ja muut satakuntalaiset tekemään oman kunnan sukkia, iloitsee vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosaston osastonhoitaja Eija Koskinen.

Ruutupiirros vauvan sukkiin silmukoitavaan P-tunnukseen löytyy osoitteesta pori.fi/porineuloo. Mallisukat ovat vain esimerkki ja ohjetta voi halutessaan soveltaa. Esimerkiksi idean kehittänyt Pukkala neuloi näyttävät Pori-sukat aiemmin julkaistua mallia soveltaen.

Syksyllä 2018 julkaistu Pori-sukkien ohje on edelleen hyödynnettävissä ja silloisen kampanjan siivittämänä syntyneitä käsitöitä voi ihailla osoitteessa pori.fi/porineuloo. Muista somettaa Pori-käsitöistäsi tunnisteella #porineuloo.

 

Tiettävästi ensimmäiset vauvojen Pori-villasukat neulonut Mervi Pukkala innostui Porin väreistä: niissä on asennetta, niin kuin Porissakin! Värit erottuvat massasta reippaudella ja selkeydellään. Satakuntalainen vaatimattomuus on menneen talven lumia, nyt mennään rinta rottingilla, hän kommentoi.

#porineuloo, vauvojen Pori-sukat
#porineuloo, vauvojen Pori-sukat

Lisätietoja: