Pori Sinfoniettan puhaltajat vierailivat palvelukeskusten pihoilla

Pori Sinfoniettan trumpetistit Jorma Nurminen ja Tommi Kolunen sekä huilistit Lucia Hellerhoff ja Jukka-Pekka Lehto ovat tällä viikolla vieneet musiikkitervehdyksiä porilaisiin palvelutaloihin. 
Jorma Nurminen ja Tommi Kolunen
Jorma Nurminen ja Tommi Kolunen soittivat Ruskatalojen palvelukeskuksen pihalla muun muassa kappaleen Kultainen nuoruus. Kuvat: Henrika Bäcklund

Kuluvalla viikolla useampien palvelukeskusten asukkaat saivat nauttia Pori Sinfoniettan musiikkiesityksistä. Asukkaat seurasivat esityksiä turvaetäisyyden päässä pihalla, parveketasanteilla tai ikkunoiden takaa huoneistaan. 

Trumpettiduo Jorma Nurminen ja Tommi Kolunen vierailivat keskiviikkona Validia-talolla, Pormestarinluodossa Ruskataloilla sekä Viikkarin Valkaman sisäpihalla. 

Trumpettiduon ohjelmassa olivat muun muassa kappaleet Kultainen nuoruus, Reijo Taipaleen tunnetuksi tekemä tango Tähdet meren yllä ja Henry Purcellin fanfaarinomainen Trumpet Tune. 

Kolunen sovitti kappaleet trumpettiduolle. 

– Idea Quarantine trumpet duon eli Pori Sinfoniettan trumpettiduon perustamiseen lähti Nurmiselta, joka oli saanut esiintymispyynnön Validia-talolta. Mietimme millainen ohjelmisto sopisi niin palvelutaloissa karanteenissa oleville vanhuksille, mutta myös millainen ohjelmisto viihdyttäisi tavallista porilaista erilaisissa ulkoilmakonserteissa. Päädyimme koostamaan monipuolisen ohjelmiston, josta voidaan niin sanotusti lennossa räätälöidä tapahtumapaikalla nopeasti yleisörakenteen mukaan sopiva kokonaisuus, Kolunen kertoo ja vinkkaa, että mahdollisia tulevia esityksiä on jo suunnitteilla. 

Huilistit Lucia Hellerhoff ja Jukka-Pekka Lehto soittivat perjantaina aamupäivällä Himmelin palvelukeskuksen asukkaille. 

Huiluduo ilahdutti Himmelin asukkaita Georg Philipp Telemannin Duolla D-duuri, osilla Telemannin Sonaatista h-molli sekä Reino Helismaan Päivänsäde ja menninkäinen -teemalla, josta kuultiin myös neljä Timo Katilan muunnelmaa, kuten tango- ja polkkavariaatiot. 

Jukka-Pekka Lehto ja Lucia Hellerhoff