Pori valmistelee Yyterin meriravintolan osakekannan ostamista

Porin kaupungin konsernihallinnon toimiala on valmistellut yhteistyössä Visit Pori Oy:n ja omistajaohjausyksikön kanssa Yyterin Meriravintola Oy:n osakekannan ostamista.

Tontista on laadittu vuokrasopimus 12. elokuuta 2003, joka on voimassa 31. joulukuuta 2025 asti. Vuokrasopimuksen kohdassa 5 on sovittu vuokrasuhteen päättyessä uudelleenvuokrausvelvoite vuokralaiselle. Jos uudelleenvuokrausta ei vuokralaiselle tarjota, on kaupunki velvollinen lunastamaan rakennuksen sen rakennusteknistä vastaavalla arvolla lunastushetkenä. 

– Meriravintola ja sen toiminta on merkittävä osa Yyteriä ja sen palveluita. Osana Yyterin kehittämistä ja valmisteilla olevaa alueen kokonaiskehittämistä aluesuunnitelman kautta kaupunki haluaa kiinteistön maa- alueineen omaan hallintaansa, sanoo kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Omistajan kanssa käydyissä neuvotteluissa on päädytty kauppahintaan 180 000 euroa. Myyjä hoitaa kaikki vastuut ja velvoitteet kauppapäivään saakka. Kauppaan sisältyy kiinteistön lisäksi yhtiön koko käyttöomaisuus sekä yhtiön hallussa olevat luvat. 

Porin kaupungin on tarkoitus kaupan syntymisen jälkeen hakea meriravintolan toiminnalle tilapäinen jatkaja, jolle vuokraa ja erikseen määriteltävää liikevaihtoperusteista (5-9 %) korvausta vastaan annetaan tehtäväksi palvelutoiminnan tuottaminen. Alustavat neuvottelut vuokrasopimuksen ehdoista on käyty 18.5.2020 Yyterin virkistyshotellin edustajan kanssa. Tarkoituksena on vuokrata meriravintola Yyterin virkistyshotellille ajalle 15.6.2020-30.8.2020 (78 aukiolopäivää)​. Vuokrasopimukseen otetaan velvoite aukiolosta, joka on minimissään joka päivä kuusi tuntia​ sekä velvoite markkinointiyhteistyöstä Visit Porin kanssa​.

Porin kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 25. toukokuuta.