Ruokakassitiedote kuntien käyttöön

Selvin päin Satakunnassa –hanke on laatinut Satakunnan kuntien käyttöön kauppakassitiedotteen ehkäisevän päihdetyön sanomalla. Kauppakassitiedotetta tarjotaan kuntien lisäksi myös kauppojen käyttöön, jotka voivat halutessaan jakaa sitä kauppakassipalvelua käyttävien henkilöiden tilausten mukana.

Selvin päin Satakunnassa –hanke on laatinut kauppakassitiedotteen ehkäisevän päihdetyön sanomalla Satakunnan kuntien ja vähittäismyyntipaikkojen käyttöön. Tiedotteen viestin tavoitteena on tuoda esille, että apua on saatavilla, mikäli oma tai läheisen alkoholinkäyttö huolestuttaa. Tarkoituksena on tavoittaa niitä ikäihmisiä ja riskiryhmässä olevia henkilöitä,  joilla ei ole käytössä internetiä tai sanomalehtiä. Satakunnan ehkäisevän päihdetyön verkostossa, kuten muuallakin maassa, on noussut huoli lisääntyneestä alkoholinkäytöstä koronaepidemian aikana ja sen lyhyt- ja pitkäaikaisvaikutuksista. Vaikka rajoituksia nyt lievennetään jatkuvat haasteet edelleen ja ongelmat voivat jopa vasta nyt alkaa ilmenemään.  Lisäksi huolta on herättänyt se, että niitä ihmisiä, joita on ollut jo aiemmin vaikea tavoittaa, on ollut koronaepidemian aikana yhä vaikeampi, ellei jopa mahdoton tavoittaa.

Koska elintarvikkeet toimitetaan nyt yhä useampaan talouteen kotiin kuljetettuna, tavoitetaan kauppakassitiedotteen avulla monia ja voidaan herätellä ihmisiä tarkastelemaan oman alkoholinkäyttönsä tilaa ja riskejä.

 

Tiedote kunnille

 

Tiedote kunnille

Tiedote on ladattavissa Selvin päin Satakunnassa -hankkeen sivuilta kohdasta "Lisätietoja".

Selvin päin Satakunnassa -hankkeen uutiskirjekuvake