Lasten ja nuorten maksuton kesäruokailu laajenee neljälle alueelle

Tulevana kesänä 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten maksuton ruokailu toteutetaan keskustassa, Sampolassa, Pihlavassa ja Ahlaisissa. Ruokailemassa voi käydä millä tahansa alueella asuinpaikasta riippumatta.

– Kesäruokailulla haluamme tukea lasten ja nuorten hyvinvointia. Ruokailu on avoinna ihan kaikille porilaisille 7–18-vuotiaille. Jos omalla asuinalueella ei järjestetä ruokailua, voi lähteä syömään vaikka linja-autolla toiselle alueelle, kertoo hyvinvointiryhmään kuuluva controller Tiina Toivonen Porin kaupungilta.

Viime kesänä kesäruokailu toteutettiin ensimmäisen kerran keskustan alueella. Nyt ruokailua haluttiin laajentaa, jotta tavoitetaan lisää porilaisia. Alueet valikoituivat sen mukaan, mistä löytyi julkisella haulla yhteistyökumppaneita.

Ruokailu toteutetaan yhdessä yhdistysten kanssa neljässä eri paikassa kesä-elokuussa: keskustassa, Yhteisötalo Otavassa 1.6.–12.8., Sampolassa Itätuulen koululla 1.–30.6., Pihlavassa vanhalla koululla 1.6.–12.8. ja Ahlaisissa koululla 1.6.–31.7.2020.

Tarkemmat kellonajat, ruokalistat ja muut lisätiedot päivitetään osoitteeseen pori.fi/kesaruokailu. Ruokailuun tulevilla tulee olla mukilahenkisesti omat astiat mukana.

Satakunnan yhteisökeskus koordinoi ruokailun toteutusta. Ruoka-annoksia on jaossa rajoitettu määrä. Mikäli ruokaa jää yli, se jaetaan ruoka-apuna vähävaraisille.

– Meillä on valmiina ruokajaon osaamista ja yhteistyöverkosto, jonka avulla saamme tarvittaessa jaettua ylijäämäruuan nopealla aikataululla, kertoo hankevastaava Päivi Erkko Satakunnan yhteisökeskuksesta.

Porin kaupunki toteuttaa kesäruokailun yhdessä Satakunnan yhteisökeskuksen, Ahlaisten kyläyhdistyksen ja Pihlavassa toimivan Mepon Kotipesän kanssa. Itä-Porissa kaupungin nuorisotyöntekijät hoitavat ruokailua. Toimijat ovat muodostaneet omat yhteistyöverkostonsa, joihin kuuluu muitakin yhdistyksiä ja yhteisöjä sekä yksittäisiä vapaaehtoisia.

Kaupunginhallitus päätti kesäruokailun toteuttamisesta kesällä 2020 kokouksessaan viime joulukuussa.

Ruokaa lautasella linjastossa