Porin ja Nakkilan kirjastot avautuvat kesäkuun alussa

Porin kaupunginkirjaston toimipisteet (mukaan lukien Nakkilan kirjasto) avataan 1.6. kesäaukioloaikojen mukaisesti. Kirjaston palveluita saa käyttää normaalisti, mutta turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien. Kädet on hyvä pestä sekä kirjastoon tullessa, että asioinnin jälkeen. Kipeänä kirjastoon ei pidä tulla asioimaan.

Riskiryhmiin kuuluvat voivat asioida kirjastossa oman harkintansa mukaan. Myös omainen voi hakea riskiryhmäläisen puolesta varauksia.  Mikäli asiointi ei muulla tavalla onnistu, voi tiedustella noutopalvelun mahdollisuutta omasta kirjastosta. Noutopalvelua tarjotaan riskiryhmäläisille mahdollisuuksien mukaan kesäkuun loppuun saakka.

Omatoimiasiointi on toistaiseksi poissa käytöstä ja omatoimiaikojen avaamisesta tiedotetaan myöhemmin. Reposaaren ja Noormarkun kirjastoissa voi siis asioida vain henkilökunnan palveluaikoina. Noormarkun kirjaston nuorten pelihuone on myös pois käytöstä toistaiseksi.

Hygieniasta huolehditaan kirjastoissa muun muassa pintoja desinfioimalla, ahkeralla käsienpesulla ja suojavarusteilla. Lasten lelut pidetään toistaiseksi pois käytöstä. Kalusteita ja toimintoja sijoitellaan tarpeen mukaan uudelleen niin, että turvavälit säilyvät. 

Kirjastoauto liikennöi aikataulunsa mukaisesti 1.6. alkaen. Pienten sisätilojensa vuoksi kirjastoauton asiakasmäärää on rajoitettu. Autossa voi olla max. kaksi asiakasta tai yksi perhe kerrallaan. Omaa vuoroa voi odottaa auton ulkopuolella. 

Kopiointi ja tulostaminen kirjastoissa on mahdollista. Maksamiseen suositellaan kortti- tai lähimaksua. Myöhästymismaksuja voi maksaa myös verkkopankin kautta. 

Keväällä alkanut pääkirjaston putki- ja sähköremontti jatkuu edelleen. Suurin osa työstä on tehty, eikä remontin vuoksi todennäköisesti tarvitse enää sulkea ovia. Remontti voi vaikuttaa asiointiin satunnaisesti vesikatkosten muodossa. 

Kirjastoauto lomailee 1.-31.7.  ja Ruosniemen kirjasto on kesätauolla 1.6.-12.7. Muut kirjastot palvelevat koko kesän ajan. Toimipisteiden kesäaukioloajat voi tarkistaa täältä: https://www.pori.fi/kirjasto/aukioloajat-ja-yhteystiedot

Kirjasto noudattaa palveluiden ja tapahtumien suhteen koronaan liittyviä valtakunnallisia viranomaisohjeita. Seuraamme tilannetta kesän aikana ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen.

 

Kirjastoissa järjestetään satutunteja.