Porin Veden aurinkopaneelihanke edistää päästövähennysten tavoittelemista

Porin kaupunki on sitoutunut vähentämään päästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Yksi konkreettinen teko, joka auttaa tavoitteisiin pääsemisessä, on Porin Veden varavesilaitoksen katolle asennetut 135 aurinkopaneelia.

Aurinkopaneelihanke on valmistunut viime viikolla ja paneelit on otettu käyttöön.

– Lukkarinsannan varavesilaitoksen katolle on asennettu 135 aurinkopaneelia, joilla pystytään kattamaan merkittävä osa laitoksen tarvitsemasta kiinteistötekniikan sähköstä. Hiilineutraali aurinkoenergia edistää kaupungin päästövähennysten tavoittelemista, kertoo laitospäällikkö Ismo Lindfors Porin Vedeltä.

Koko aurinkojärjestelmän teho on 41,8 kW. Järjestelmän Porin Vedelle toimittaa Oomi Energia.

– Saadun datan mukaan teho vastaa 20 prosenttia koko varavesilaitoksen sähköntarpeesta ja säästää sähkölaskussa noin 700 euroa kuussa. Sähkönsäästöä vuodessa kertyy 90.000 kWh, tarkentaa Lindfors.

Pori on HINKU-kunta, eli se kuuluu Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeeseen. Porin kaupunginvaltuuston toukokuussa 2016 tekemällä päätöksellä kaupunki liittyi HINKU -kuntien joukkoon tavoitellen 80 prosentin päästövähenevää vuoteen 2030 mennessä.

– Päästöjä vähennetään erityisesti parantamalla energiatehokkuutta ja lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä. Porissa tilanne on erittäin hyvä ja päästöjä on saatu vähennettyä jo tähän mennessä hyvin. Päästöt ovat vähentyneet 41 prosenttia vuodesta 2005 ja viimeisin mittaus on tehty vuonna 2017, kertoo projektipäällikkö Esa Merivalli Porin kaupungilta.

 

Aurinkopaneelit varavesilaitoksen katolla