Pori Sinfonietta mukana sinfoniaorkestereiden yhteisellä Kevätsoitto-videolla

Kolmisensataa orkesterimuusikkoa yhdisti voimansa ja nauhoitti kotonaan Beethovenin 7. sinfonian finaalin. Kevätsoitto tervehtii lukuvuotensa päättäviä koululaisia ja opettajia ja toivottaa kaikille hyvää kesää. 

Sinfoniaorkesterit tekivät yhdessä kesätervehdyksen kaikille Suomen koululaisille ja opettajille. Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterien muusikoista koostuva suurorkesteri on tallentanut etäyhteyden avulla Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaalin.

Orkestereiden yhteinen Kevätsoitto tervehtii lukuvuotensa päättäviä koululaisia ja opettajia ja toivottaa kaikille hyvää kesää. Teosvalinta on myös kunnianosoitus tänä vuonna 250-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Beethovenille.

Kevätsoitto-projektin musiikillisena neuvonantajana on toiminut kapellimestari Esa-Pekka Salonen ja sen tuotannosta ovat vastanneet maamme orkesterit yhdessä. Kevätsoittoon osallistui eri puolilla Suomea kaikkiaan kolmisensataa orkesterimuusikkoa. Pori Sinfoniettan muusikoista on mukana videolla yli puolet.

Kevätsoitto on osa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen toteuttamaa kouluille suunnattua kevätjuhlapakettia.

Kokonaisuus on katsottavissa Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n (Suosio) sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön YouTube-kanavilla. Video on upotettuna jutun alussa, josta sen saa suoraan pyörimään.

Yle Teema esittää teoksen perjantaina 29.5. kello 21.00 ja se on katsottavissa suorana myös Yle Areenassa.

Kevätsoitto