Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon kesä

Koronapandemia muutti Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon kevään ja kesän ohjelman. Kesänäyttelyksi suunniteltu Katseet katolle siirtyy vuodella eteenpäin, kesäkuun tapahtumat peruuntuivat. Myös aukioloaikoihin on tullut muutoksia.

Aiemmin ilmoitetusta poiketen Korsmanin talo on avoinna yleisölle kesä-heinäkuussa 2.6.-30.7.2020 vain kolmena päivänä viikossa eli tiistaista torstaihin klo 12-17. Myös kesäkuun tapahtumat jäävät pois.

Lapsille kesätyöpajoja ja muuta ohjelmaa

Järjestämme perinteiseen tapaan lapsille ohjelmaa kesällä, mutta kesäohjelma alkaa vasta heinäkuussa. Myös pajojen ryhmäkokoa on pienennetty. Tutustu pajaohjelmaan tästä linkistä.

Kesänäyttely ikkunoiden historiasta ja kunnostuksesta

Ikkuna-näyttely kesä 2020 Korsmanin talo

Koska jouduimme perumaan myös ikkunankorjauskurssit, halusimme tarjota kurssille ilmoittautuneille ja muillekin ikkunoiden kunnostamisesta ja historiasta kiinnostuneille aiheeseen liittyvän näyttelyn. Kesänäyttely IKKUNA tarjoaa tietoa ikkunoiden historiasta ja kunnostuksesta ja on aiemmin ollut esillä vuonna 2011. IKKUNA pureutuu ikkunoiden historiaan aukko- ja sianrakkoikkunoista lasi-ikkunoihin.

Ensimmäiset lasi-ikkunat tulivat Suomeen keskiajalla, oletettavasti ensin kirkkoihin. Turun kaupunkitaloissa lasi-ikkunoita on ollut 1400-luvulla. Porissa ensimmäiset lasi-ikkunat laitettiin Juhana-herttuan kuninkaankartanoon 1558-59. Varsinaisesti lasi-ikkunat alkoivat yleistyä Suomessa vasta 1700-luvun lopulla.

IKKUNA käsittelee myös ikkunalasin valmistusta sekä ikkunoiden kunnostusta. Näyttelyssä esitellään myös satakuntalaiset lasitehtaat, joista maineikkain on Tuorsniemen lasitehdas (1781 – 1868).

Näyttely on avoinna yleisölle Korsmanin talon pohjoispäädyssä.4.6. – 27.9.2020 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12 – 17 sekä Porin Päivänä 26.-27.9. Juhannusaaton aattona, torstaina 18.6., näyttely suljetaan jo klo 15. 

 

 

Lasten kesätyöpajat Toivossa ja Korsmanin talossa